Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen knokt zich naar gelijkspel

PEC Zwolle Vrouwen en PSV Vrouwen hebben vrijdagavond aan een boeiend voetbalgevecht ieder een punt overgehouden. Waar de Zwolse elf van trainer/coach Wim van der Wal na rust verslagen leken, rechtten de Blauwvingers in het laatste kwartier van de wedstrijd de rug. Dat werd beloond met een late gelijkmaker en het bijbehorende punt.

De eerste helft was in vergelijking met het tweede bedrijf een hele tamme helft.   Met kansen voor Maxime Bennink, op de voeten van keepster Angela Christ, en een gesmoorde inzet van Suzanne Giesen, begon PEC Zwolle Vrouwen nog wel sterk aan de wedstrijd met de Eindhovense ploeg. Toch kwam het nog binnen het kwartier op een 0-1 achterstand, toen over de rechterflank Nadia Coolen vrij baan kreeg en Stephanie Bukovec kon passeren. Op een kopbal van Lucie Akkerman na gebeurde er in de eerste helft bitter weinig, waardoor PSV Vrouwen de voorsprong eenvoudig in handen hield.

Na rust was het PEC Zwolle Vrouwen dat uit de eerste aanval scoorde. Babiche Roof tekende op aangeven van Rebecca Doejaaren voor doelpunt dertien dit seizoen. Lang kon PEC Zwolle Vrouwen echter niet op gelijke hoogte blijven staan. Toen een voorzet van de bezoekers door Bukovec gemist werd en ook de verdediging niet meer adequaat kon optreden, stond Vanity Lewerissa klaar om de bal het laatste zetje te geven: 1-2. Niet veel later leek Kirsten Koopmans de wedstrijd te beslissen door de 1-3 te scoren.  
Toch kwamen de Zwolse vrouwen terug in de wedstrijd. Esmee de Graaf ging onderuit in het Eindhovense strafschopgebied, waarna Roof uit de toegekende penalty de 2-3 maakte. PEC Zwolle Vrouwen voelde dat er meer in het vat zat en ging dapper door op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er, vijf minuten voor tijd. Eerst wist keepster Christ nog een aanval onschadelijk te maken. Door deze actie was de doelvrouw weg uit het doel en daar wist Maud Asbroek, die nog geen twee minuten in het veld stond, op schitterende wijze van te profiteren. Haar afstandsschot landde in het lege doel, waardoor de score voor de tweede keer gelijk werd: 3-3.

In de absolute slotfase probeerde beide ploegen de winst te pakken, maar zover kwam het niet, al was Roof in blessuretijd nog dichtbij de winnende. Een puntendeling was gezien het spelbeeld na rust ook verdiend en smaakte voor de Blauwvingers net wat zoeter.

PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen: 3-3 (0-1).  
Toeschouwers:  810    
Scheidsrechter:  Noppers    
Gele kaarten:  Koopmans (PSV Vrouwen)

Opstellingen:  
PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough (82. Asbroek), Van Daelen, Smid (82. Niens), Holmes, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, Doejaaren en De Graaf.

PSV Vrouwen:   Christ, Sanders, Akkerman, Yüceil, Nouwen, Kuijpers (73. Van Schijndel), Witteman, Koopmans, Coolen, Van de Wetering (86. Racz) en Lewerissa.

Scoreverloop:   
14. Coolen 0-1 
53. Roof 1-1 
60. Lewerissa 1-2 
69. Koopmans 1-3 
74. Roof pen. 2-3 
84. Asbroek 3-3