Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV Vrouwen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Eindhoven

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen de vrouwenselectie van PSV verloren. Op Sportcomplex De Herdgang waren de goed spelende Eindhovenaren met 6-0 te sterk voor het Zwolse team. Na de eerste overwinning van dit seizoen, vorige week op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen, kreeg de ploeg van trainer/coach Carin Meesters-Bakhuis vandaag dus een behoorlijke domper te verwerken. 

Aan het begin van de wedstrijd was het gelijk de thuisploeg dat de lakens uitdeelde. In de tiende minuut kwam Jeslynn Kuipers, na een steekbal van Kim Mourmans, oog in oog te staan met Nadja Olthuis. De spits van PSV Vrouwen faalde niet en plaatste het leer met een stiftje achter de Zwolse doelman: 1-0. Nog geen minuut later werd ook de 2-0 op het scorebord gezet. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld, werd door de geheel vrijstaande Nadia Coolen simpel binnengeschoten. PEC Zwolle Vrouwen wilde zo snel mogelijk opzoek naar de aansluitingstreffer, maar tot serieuze doelpogingen kwam de ploeg van Meesters-Bakhuis niet. Deze mogelijkheden bleven aan de andere kant wel ontstaan. In de 24  minuut werd een diepe bal gegeven op Lucie Akkerman. De verdediger van de Eindhovenaren stond oog in oog met Olthuis, maar de doelman van de Blauwvingers kon het schot keren. Vijf minuten later kon Olthuis echter alsnog de bal uit het net halen. De verdediging van PEC Zwolle Vrouwen stond verkeerd, waardoor een voorzet vanaf de rechterkant kon worden aangenomen door Kuipers. Met een bekeken schot maakte zij haar tweede van de avond en de 3-0 voor de thuisploeg. Voor de rust kwam ook nog de 4-0 op het scorebord. Uit een hoekschop vanaf de rechterkant van het veld, ging de bal via Akkerman het doel in. Met deze ruime achterstand ging de vrouwenselectie van PEC Zwolle aan de thee. 

Ook aan het begin van de tweede helft kreeg PEC Zwolle Vrouwen al snel twee tegendoelpunten te verwerken. In de 49  minuut scoorde Sisca Folkertsma uit een hoekschop de 5-0 en nog geen twee minuten later werd het ook 6-0, toen Kuipers Olthuis omspeelde en de bal in het lege doel schoof. De uitploeg probeerde hierna op jacht te gaan naar een eretreffer, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen de Zwollenaren niet. Ook de vrouwenselectie van PSV creëerde weinig grote kansen in het restant van de tweede helft. In het laatste kwartier van het duel kwamen beide ploegen nog wel een aantal keer gevaarlijk door over de flanken, maar dit stichtte geen gevaar meer voor één van de doelen. Zodoende bleef de eindstand staan op 6-0. PEC Zwolle Vrouwen gaat de winterstop in als de hekkensluiter van de Eredivisie Vrouwen. Na veertien wedstrijden te hebben gespeeld, hebben de Zwollenaren vijf punten. 

Wedstrijdstatistieken 
PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 6-0 (4-0) 
Scheidsrechter Richard Kroesen 

Opstellingen 
PSV Vrouwen: Christ (46. Tijm), Sanders, Akkerman, Coolen, Moorrees, Folkertsma, Lewerissa (46. Hendriks), Van Schijndel, Nouwen, Mourmans, Kuijpers (67. Van de Wetering). 
 PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Van Vilsteren (74. Tiemens), Scheggetmann, Giesen, Van Os (67. Van Dam), De Graaf, Van Schoonhoven, Frijlink, Bennink (67. Borg), Van Daelen, Weijkamp. 

Scoreverloop 
’10. Jeslynn Kuijpers     1-0 
’11. Nadia Coolen          2-0 
’29. Jeslynn Kuijpers     3-0 
’36. Lucie Akkerman      4-0 
’49. Sisca Folkertsma    5-0 
’51. Jeslynn Kuipers      6-0