Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV - PEC Zwolle

Cruciale zege voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen maakt nog altijd kans op plaatsing voor de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen. In Eindhoven moest gewonnen worden van PSV Vrouwen om kans te houden op het toetje van het seizoen en dat gebeurde. In een bloedstollende wedstrijd trokken de Zwolse Vrouwen na een spannend slot met 1-2 aan het langste eind en klommen daarmee van de zesde naar de derde plaats op de ranglijst. 

Na een matte, gelijkopgaande openingsfase kreeg PSV Vrouwen via Aniek Nouwen een enorme kans om de score te openen. Uit een hoekschop leek de speelster van de Brabantse ploeg raak te koppen, ware het niet dat Siobhan McDonough op de doellijn de bal met de borst keerde. Direct stelde PEC Zwolle Vrouwen daar ook een kans tegenover. Esmee de Graaf kwam echter net niet tot een krachtige uithaal, na verdedigend werk van Lucie Akkerman.  
PSV Vrouwen had veruit het meeste balbezit en kwam ook tot scoren,maar de treffer van Sofia Nati werd geannuleerd vanwege buitenspel. De beste kans voor rust was voor De Graaf, die vanaf links het strafschopgebied betrad en voor een poging in de lange hoek ging. Angela Christ doorzag dit en voorkwam de Zwolse openingstreffer.

PEC Zwolle Vrouwen opende aan het begin van de tweede helft de score. Een hoekschop van Nurija van Schoonhoven werd door PSV-speelster Kim Mourmans verlengd met het hoofd, waarna keepster Christ kansloos bleek: 0-1. Dit was voor de thuisclub het sein om uit een ander vaatje te tappen. Het resulteerde in flinke kansen voor onder meer Samantha Witteman en Nouwen. Ook een ware scrimmage voor het doel van Stephanie Bukovec, waarbij de sluitpost hulp kreeg van Abby Holmes, leverde niet de gelijkmaker op. In het restant van de wedstrijd bleef PSV Vrouwen op de deur bonzen. Bukovec was degene die achterin, gesteund door haar verdedigers, haar doel schoon wist te houden. Toch kreeg PEC Zwolle Vrouwen nog een enorme kans, maar Maxime Bennink zag haar inzet met veel effect naast rollen. De thuisploeg ging door met aanvallen, maar alle ballen vielen verkeerd voor de Eindhovense ploeg, of Bukovec stond weer paraat. Geheel tegen de verhouding in was het Bennink die drie minuten voor tijd uit de counter de 0-2 scoorde.

Toch was het nog niet gedaan. Er volgden vijf minuten blessuretijd en al in de tweede minuut was het raak voor PSV Vrouwen. Invalster Kristina Erman tekende voor de meer dan verdiende Eindhovense goal: 1-2. Direct gingen de gedachten terug naar de thuiswedstrijd tegen Ajax Vrouwen, waarin PEC Zwolle Vrouwen een 2-0 voorsprong in de blessuretijd zag verdampen. Toch slaagde het team van trainer/coach Wim van der Wal er in om de zege over de streep te trekken. Na ruim 97 minuten volgde dan eindelijk het eindsignaal van arbiter De Loos. Door de overwinning heeft PEC Zwolle Vrouwen plaatsing voor de kampioenspoule weer in eigen hand. Volgende week vrijdag komt nummer acht Achilles '29 Vrouwen naar Zwolle. Een zege volstaat dan. Bij ieder ander resultaat is het kijken naar de concurrenten. De Zwolse Vrouwen mogen nog twee plekken zakken op de ranglijst om bij de eerste vijf te eindigen. Naast PEC Zwolle Vrouwen zijn ook sc Heerenveen Vrouwen, ADO Den Haag Vrouwen, PSV Vrouwen en VV Alkmaar Vrouwen nog in de race. Hierbij moet worden aangetekend dat de Haagse en Alkmaarse vrouwen niet beide door kunnen, aangezien zij tegen elkaar spelen. 
Voor de complete stand, klik  hier.

Programma 23 februari, 19.30 uur 
Excelsior Barendrecht Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen 
Ajax Vrouwen - PSV Vrouwen 
ADO Den Haag Vrouwen - VV Alkmaar Vrouwen 
PEC Zwolle Vrouwne - Achilles '29 Vrouwen

PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen  
Toeschouwers  : 652         
Scheidsrechter:   dhr. De Loos  
Gele kaarten:   De Graaf (PEC Zwolle Vrouwen) 

Opstellingen:     
PSV Vrouwen: Christ, Akkerman, Mourmans, Nouwen, Witteman, Van de Wetering (59' Racz), Yüceil, Kuijpers, Koopmans (46. Sanders), Lewerissa en Nati (66. Erman).

PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Asbroek (70. Giesen), Van Schoonhoven, Roof, Bennink (90+1' Sweatman), De Graaf en Doejaaren (80. Doejaaren).

Scoreverloop:     
47. Mourmans e.d. 0-1 
87. Bennink 0-2 
90+2. Erman 1-2