Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV - PEC Zwolle

Afgelopen vrijdag speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van PSV. Het duel werd gespeeld op sportpark De Herdgang en begon om 19.30 uur.

De Zwollenaren beginnen goed aan de wedstrijd en zetten de Eindhovenaren onder druk. Dit resulteert in kansen voor onder meer Yvette van Daelen en Rebecca Doejaaren, maar deze mogelijkheden worden niet tot doelpunt gepromoveerd. Vervolgens probeert PSV Vrouwen het via Jeslynn Kuijpers en Mauri van de Wetering. Alleen hebben ook zij het vizier nog niet op scherp staan, waardoor de stand gelijk blijft. In de 36 e minuut krijgt PEC Zwolle Vrouwen een dot van een mogelijkheid om de score te openen. Sharon Bruinenberg stuurt Rebecca Doejaaren de diepte in. De jonge aanvaller schuift de bal langs keepster Angela Christ, maar ook langs de paal. Zodoende gaan beide elftallen met een 0-0 tussenstand rusten.

Direct na de thee is het de thuisploeg die de score opent. Een voorzet van Melissa Evers belandt bij Nadia Coolen, die de bal beheerst binnenschuift: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen geeft de moed niet op en blijft aanzetten. Zo probeert Bruinenberg het met een mooie lob van afstand, maar haar inzet wordt door keepster Christ tot hoekschop verwerkt. Vervolgens is het wel raak voor de Blauwvingers. Een afvallende bal komt bij Bruinenberg terecht, die Doejaaren bereikt met een afgemeten voorzet. Zij houdt het hoofd koel en brengt PEC Zwolle Vrouwen terug in de wedstrijd: 1-1. In de 57 e minuut is het echter alweer raak voor PSV Vrouwen. Kuijpers geeft de bal voor op Van de Wetering, die haar inzet niet in het net ziet belanden. De rebound is vervolgens een prooi voor Ibtissam Bouharat. Zij zet haar team wederom op voorsprong: 2-1. Tien minuten later mag de Zwolse selectie een penalty nemen, nadat Van Daelen aan het shirt wordt getrokken door Maran van Erp. Judith Frijlink laat zich niet intimideren en schiet het leer hard tegen de touwen: 2-2. Gescoord wordt er in het restant van deze wedstrijd niet meer, waardoor PEC Zwolle Vrouwen een verdiend punt mag bijschrijven.

Aanstaande vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen in het IJsseldelta stadion tegen de vrouwenselectie van sc Heerenveen. Wil jij er ook bij zijn om de Zwollenaren aan te moedigen? Dat kan! Zorg echter wel dat je een toegangsbewijs hebt. Meer informatie hierover vind je hier. Een fotoverslag vind je hieronder (copyright: Lute Bruinenberg).

Wedstrijdstatistieken
PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 2-2 (1-0)

Scoreverloop
’46. Nadia Coolen 1-0
’50. Rebecca Doejaaren 1-1
’57. Ibtissam Bouharat 2-1
’67. Judith Frijlink 2-2

Opstellingen
PSV Vrouwen : Angela Christ, Corine Peels (’89. Myrthe Moorrees), Maran van Erp, Nadia Coolen (’77. Vanessa Susanna), Mauri van de Wetering, Sisca Folkertsma (’80. Kika van Es), Michelle Hendriks, Ibtissam Bouharat, Kim Mourmans, Melissa Evers en Jeslynn Kuijpers.

PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Lesley te Winkel, Judith Frijlink, Kirsten Bakker, Marije van Dam, Sharon Bruinenberg, Tessa Klein Braskamp, Yvette van Daelen, Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren en Anouk van Vilsteren (’84. Joyce Mijnheer).