Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen in het IJsseldelta stadion de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van PSV. Het zijn de Blauwvingers die behoudend aan het duel beginnen. Met aanvoerder Judith Frijlink als centrale verdediger controleert het elftal de eerste tien minuten van de wedstrijd en probeert het er via de counter uit te komen. Toch zijn het de bezoekers die de eerste grote kansen krijgen. Nadat Nadia Coolen de bal vrijstaand over het doel heeft geschoten, treedt keeper Nadja Olthuis na zestien minuten handelend op na een gevaarlijke aanval van Jeslynn Kuijpers. Drie minuten later is het alsnog raak voor PSV Vrouwen. Kuijpers ontvangt de bal op de rechterflank, passt het leer goed door naar spits Mauri van de Wetering, die de bal koelbloedig richting de verre hoek in het doel trapt: 0-1. In de 24  minuut lijkt PEC Zwolle Vrouwen op gelijke hoogte te komen. Een afvallende bal komt voor de voeten terecht van Sharon Bruinenberg, die verwoestend uithaalt, maar de pech heeft dat de bal voor de doellijn tegen het hoofd van Kuijpers terechtkomt. PSV Vrouwen komt hier goed weg en de Zwollenaren worden dreigender. Na een kans voor Esmee de Graaf belandt een voorzet in de 39  minuut wederom bij diezelfde De Graaf. Ze controleert de bal knap, volleert vervolgens richting het doel, maar haar schot gaat, tot teleurstelling van de aanwezige supporters, over het doel van sluitpost Angela Christ heen. Hierdoor gaat het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn met een 0-1 achterstand de rust in. 

Na de thee krijgt PSV Vrouwen direct een goede kans via Coolen. De aanvallend ingestelde speelster schiet hard richting doel, maar Olthuis redt knap. Het zijn de Zwollenaren die het initiatief na tien minuten weer overnemen. Zo wordt een goede actie tussen Anouk van Vilsteren en De Graaf door Yvette van Daelen net niet tot doelpunt gepromoveerd en schiet Van Vilsteren even later recht in de handen van doelvrouw Christ. Uit het niets is het PSV Vrouwen dat in de 60  minuut op een 0-2 voorsprong komt. Een trap naar voren wordt door Van de Wetering van grote afstand naar het doel getrapt en suist vervolgens over Olthuis tegen de touwen: 0-2. Een domper voor de Zwolse selectie, die het PSV Vrouwen in deze fase met verzorgd spel moeilijk maakt. Vier minuten na dit doelpunt wordt de wedstrijd beslist, nadat PEC Zwolle Vrouwen een penalty tegen krijgt vanwege een vermeende handsbal. Een koud kunstje voor Myrthe Moorrees, die de bal rustig binnenschiet: 0-3. Het pleit voor PEC Zwolle Vrouwen dat het de handdoek niet in de ring gooit en blijft strijden voor een treffer. Deze instelling resulteert in de 78  minuut nog bijna in de 1-3, maar een poging van Frijlink, na een laag getrapte hoekschop van Tessa Klein Braskamp, gaat rakelings langs de doelpaal. Hierdoor neemt het elftal van trainer/coach Nebosja Vuckovic de drie punten mee naar Brabant en maakt PEC Zwolle Vrouwen zich op voor het duel van volgende week, uit tegen concurrent sc Heerenveen Vrouwen. 

 
Judith Frijlink ontvangt uit de handen van Jacco Teunis de prijs voor de 'Rituals Woman of the match' 

Wedstrijdstatistieken 
PEC Zwolle Vrouwen – PSV Vrouwen 0-3 (0-1) 
Scheidsrechter: dhr. De Witte 

Scoreverloop 
’19. Mauri van de Wetering 0-1 
’60. Mauri van de Wetering 0-2 
’64. Myrthe Moorrees 0-3 

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Te Winkel, Bakker, Klein Braskamp, Van Dam, Bruinenberg, Van Schoonhoven (’69. Schepers), Frijlink, Van Vilsteren (’72. Mijnheer), De Graaf & Van Daelen. 

PSV Vrouwen  : Christ, Sanders, Akkerman, Van Es, Coolen (’75. Susanna), Moorrees, Van de Wetering (’83. Strik), Folkertsma, Bouharat (’87. Calleeuw), Mourmans & Kuijpers.