Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PSV - PEC Zwolle

PSV Vrouwen in tweede helft langs Zwollenaren

Op Sportpark de Herdgang vond vrijdagavond de competitiewedstrijd plaats tussen PSV Vrouwen en het vrouwenelftal van PEC Zwolle. Om 19.30 uur floot scheidsrechter Bram van Dongen voor de start van dit duel.

Het is de thuisspelende ploeg die al na vier minuten een grote kans krijgt. Vanity Lewerissa wordt de diepte ingestuurd en geeft de bal goed voor op de vrijstaande Mauri van de Wetering. De speelster lijkt de openingstreffer op het scorebord te zetten, maar trapt het leer hoog over het doel. In de 29 e minuut komen de bezoekers uit Zwolle op voorsprong. Een terugspeelbal wordt door Angela Christ opgepakt, waarna PEC Zwolle Vrouwen een indirecte vrije trap mag nemen. Kyra Scheggetmann tikt de bal subtiel richting Judith Frijlink, die de bal hard en hoog in het Eindhovense doel trapt: 0-1. In de minuten die volgen krijgen beide elftallen mogelijkheden. Zo redt Nadja Olthuis op een inzet van één van de aanvallers van PSV Vrouwen en ziet Suzanne Giesen haar schot gestopt worden door Christ. In de 43 e minuut wordt de stand dan alsnog gelijkgetrokken door de thuisploeg. Vanity Lewerissa lijkt in buitenspelpositie te staan, maar de scheidsrechter laat de aanval doorgaan. De aanvalster blijft Kirsten Bakker vervolgens voor en schuift de bal beheerst langs de Zwolse doelvrouw tegen de touwen: 1-1.

Na de rust is het PSV Vrouwen dat het tempo opschroeft. Dit resulteert al snel in een treffer voor het elftal van trainer/coach Nebojsa Vuckovic. Een pass van Sisca Folkertsma bereikt Lewerissa, die haar team in de 48 e minuut op een 2-1 voorsprong brengt. Vijf minuten later is het opnieuw raak voor de Eindhovenaren. Een steekpass komt wederom bij Lewerissa terecht, die beheerst haar derde treffer van de avond op het scoreformulier zet: 3-1. PSV Vrouwen maakt goed gebruik van de ruimte die er ligt tussen de verdedigers en doelvrouw Olthuis. De Blauwvingers proberen de spanning in het duel wel terug te brengen, maar verder dan enkele dreigende momenten via Sharon Bruinenberg en de snelle Esmee de Graaf komt PEC Zwolle Vrouwen in deze fase van de wedstrijd niet. Na ruim een uur te hebben gespeeld wordt de stand verder vergroot. Folkertsma behoudt in het zestienmetergebied het overzicht en bereikt Mauri van de Wetering, die bij de tweede paal volledig vrijstaand de 4-1 kan binnentikken. Na nog enkele gemiste kansen van Ibtissam Bouharat, Lewerissa en Giesen doet PEC Zwolle Vrouwen in de 86e minuut toch nog iets terug. Een goede actie en dito voorzet komt bij Bruinenberg terecht. De voormalig jeugdinternational controleert de bal en chipt het leer met veel gevoel in de verre hoek: 4-2. Dit lijkt de eindstand te worden, maar niks blijkt minder waar. Diep in de blessuretijd scoort Lewerissa ook haar vierde doelpunt van de dag, waardoor de wedstrijd tussen PSV Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen in een 5-2 stand eindigt.

Volgende week staat voor de Zwollenaren de competitiewedstrijd tegen concurrent sc Heerenveen op het programma. De Friezinnen hebben één punt meer bij elkaar gesprokkeld dan de Zwollenaren en staan zodoende op de zesde positie.

Wedstrijdstatistieken
PSV Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 5-2 (1-1)
Scheidsrechter: Bram van Dongen

Scoreverloop
’28. Judith Frijlink 0-1
’40. Vanity Lewerissa 1-1
’48. Vanity Lewerissa 2-1
’53. Vanity Lewerissa 3-1
’61. Mauri van de Wetering 4-1
’86. Sharon Bruinenberg 4-2
’90. Vanity Lewerissa 5-2

Opstellingen

PSV Vrouwen : Angela Christ, Maureen Sanders, Lucie Akkerman (’56. Ibtissam Bouharat), Kika van Es, Myrthe Moorrees (’80. Sylke Calleeuw), Mauri van de Wetering (’84. Vanessa Susanna), Sisca Folkertsma, Vanity Lewerissa, Kim Mourmans, Melissa Evers, Jeslynn Kuijpers.

PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Suzanne Giesen, Joyce Mijnheer (’75.Yvette van Daelen), Anouk van Vilsteren (’69. Nurija van Schoonhoven), Sharon Bruinenberg, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann, Lesley te Winkel (’57. Marije van Dam), Esmee de Graaf, Merlin Tiemens, Kirsten Bakker.