Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - PSV

PEC Zwolle Vrouwen verliest seizoenouverture

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de eerste competitiewedstrijd in de nieuwe Eredivisie Vrouwen op het programma. In het IJsseldelta stadion begonnen de Blauwvingers het seizoen tegen het vrouwenelftal van PSV. Om 19.30 uur floot scheidsrechter Richard Kroesen voor het begin van de wedstrijd.

Het zijn de bezoekers uit Eindhoven die de wedstrijd in de beginfase domineren. Dit veldoverwicht leidt in de veertiende minuut tot het openingsdoelpunt. Nieuwkomer Kirsten Bakker krijgt een vrije trap tegen wegens protesteren. Myrthe Moorrees krult de bal vervolgens tegen de lat, waarna het leer uit de kluts voor de voeten terechtkomt van Michelle Hendriks. Beheerst brengt zij de stand op 0-1. Nadat keeper Nadja Olthuis een schot van Nadia Coolen in de 22e minuut knap pareert, zijn het de bezoekers die de score vier minuten later alsnog vergroten. Een overtreding van Bakker in het zestienmetergebied wordt door de leidsman bestraft met een strafschop. Een koud kunstje voor Moorrees, die de Zwolse doelvrouw kansloos laat. De eerste mogelijkheid van PEC Zwolle Vrouwen valt te noteren in de 41e minuut. Middenvelder Tessa Klein Braskamp haalt van grote afstand verwoestend uit, maar ziet dat haar schot rakelings langs de doelpaal tegen de LED-boarding belandt. Na nog een kans voor Michelle Hendriks in de 43e minuut zoeken beide elftallen de kleedkamer op voor de rust.

Ook na de thee is PSV Vrouwen de bovenliggende partij en maakt het snel een einde aan de illusies van de Zwollenaren, door de 0-3 binnen te trappen. Nadia Coolen trekt na een goede individuele actie naar binnen en plaatst de bal in de verre hoek. In de minuten daarna krijgen beide elftallen via onder andere Joyce Mijnheer, invaller Suzanne Giesen (PEC Zwolle Vrouwen), Vanity Lewerissa en Jeslynn Kuijpers (PSV Vrouwen) kansen, maar dit leidt niet tot doelpunten. Scoren doet Lewerissa in de 67e minuut wel, door de bal met een subtiel schot langs doelvrouw Olthuis te schieten. In het restant van het duel beginnen de Zwollenaren steeds beter te voetballen en creëert het elftal meerdere kansen. In de 83e minuut is het middenvelder Judith Frijlink die dit betere spel beloont met een eretreffer, na een goed genomen vrije trap van Bakker. Meer doelpunten zien we in de slotminuten niet meer, waardoor deze seizoenouverture in een 1-4 overwinning voor PSV Vrouwen eindigt.

Statistieken
PEC Zwolle Vrouwen – PSV Vrouwen 1-4 (0-2)

Scoreverloop
14. Hendriks 0-1
26. Moorrees 0-2
48. Coolen 0-3
67 . Lewerissa 0-4
83. Frijlink 1-4

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Van Dam, Scheggetmann, Bakker, Te Winkel, Van Vilsteren (76. Doejaaren), Klein Braskamp (61. Giesen), Bruinenberg, Frijlink, Mijnheer, Van Daelen (61. De Graaf).

PSV Vrouwen : Christ, Peels, Sanders, Van Erp, Coolen, Moorrees, Folkertsma (63. Akkerman), Lewerissa, Hendriks (70. Evers), Mourmans, Kuijpers (67. Van de Wetering).