Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Oud-Heverlee Leuven - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de uitwedstrijd tegen OH Leuven. Het duel begon om 19.30 uur en stond onder leiding van Lois Otte. De Belgische tegenstander is de hekkensluiter van de BeNe League.

Na een lange busreis van ruim 271 kilometer ging de wedstrijd van start. Ondanks kansen voor beide elftallen werd er in de eerste helft niet gescoord. Hierdoor bleef de ruststand 0-0. Na 65 minuten te hebben gespeeld bracht trainer/coach Sebastiaan Borgardijn de jonge speelster Rebecca Doejaaren binnen de lijnen voor spits Yvette van Daelen. Waar PEC Zwolle Vrouwen op jacht ging naar de winst viel de treffer na 86 minuten aan de andere kant. De Belgische Marlies Verbruggen passeerde Nadja Olthuis vlak voor het einde van de wedstrijd, waardoor OH Leuven voor het eerst dit seizoen won in de BeNe League.

De eerstvolgende wedstrijd voor PEC Zwolle Vrouwen is aanstaande vrijdag tegen het vrouwenteam van Ajax. Zorg dat ook jij hier bij bent om de Blauwvingers aan te moedigen. Ben jij onder de 18 jaar of seizoenkaarthouder van PEC Zwolle dan is de toegang gratis. Is dit beide niet het geval, dan kun je een ticket aanschaffen voor € 5,- in de Fanshop. De opbrengst gaat naar een goed doel. Let op: alle toeschouwers moeten een ticket hebben, ook als je gratis naar de wedstrijd kan. Haal je kaartje op in de Fanshop van PEC Zwolle, gevestigd aan de hoofdzijde van het IJsseldelta stadion.

Wedstrijdstatistieken 
OH Leuven Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-0 (0-0) 
Locatie: Gemeentelijk Stadion Oud-Heverlee 
Scheidsrechter: Lois Otte

Opstellingen 
OH Leuven Vrouwen  : Sofie Vanhoutven, Taika de Koker (’83. Yentl Decoster), Veerle Van Der Motte, Annelies Menten, Lien Haverals, Marlies Verbruggen, Kristien Elsen (’66. Ella van Kerkhoven), Charlotte Van Bavel, Petra Baldewijns (’17. Chelsey Vanroosbroeck), Ansje Bogaerts, Lore Vanschoenwinkel.

PEC Zwolle Vrouwen  : Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels (’81. Lesley te Winkel), Mariska Kogelman, Jorie Schepers, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer, Yvette van Daelen (’65. Rebecca Doejaaren), Sharon Bruinenberg, Jennieke van der Pol (’87. Suzanne Giesen), Kyra Scheggetmann, Marije van Dam.

Scoreverloop 
’86. Marlies Verbruggen