Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Oud-Heverlee Leuven

Zaterdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Om 18.00 uur trapten de beide ploegen af in het IJsseldelta stadion.

De Zwolse vrouwen gaan sterk van start met een goede schotkans, maar de bal weet geen doel te treffen. De Belgische Karen Meeus en Zwollenaren Mariska Kogelman en Jolijn Heuvels snellen vervolgens samen op het doel van de thuisploeg af. Meeus valt na contact met Heuvels ,maar aanvoerster Kogelman, die kort voor Heuvels liep, krijgt in deze negende minuut de rode kaart. De vrije trap die volgt voor de Belgen wordt ingeschoten door Meeus: 0-1. De Blauwvingers proberen zich weer te herpakken met slechts tien speelsters en dat lukt dan ook snel. In de 29e minuut schiet Tessa Klein Braskamp vanuit een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter de gelijkmaker binnen. Niet veel later snelt Meeus wederom op het Zwolse doel af. Nadja Olthuis weet met een knappe redding een nieuwe achterstand te voorkomen. De Zwolse dames gaan met een 1-1 tussenstand op het scorebord de kleedkamer in.

In de tweede helft blijft de thuisploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn voor de overwinning gaan. Met tien man weten ze toch mogelijkheden te creëren en het team voert de druk op. In de 66e minuut weet Joyce Mijnheer het voorwerk van Suzanne Giesen feilloos af te ronden, waarmee ze de 2-1 op haar naam zet. In de laatste fase van de wedstrijd krijgen de Zwollenaren het moeilijker. In de tachtigste minuut schiet de Belgische Petra Baldewijns met een fraai afstandsschot de 2-2 voor haar ploeg in het net. PEC Zwolle Vrouwen wil het er niet bij laten zitten. Vier minuten na de gelijkmaker gaat de onvermoeibare Meeus richting het doel van de Zwollenaren. Olthuis staat op scherp en gaat voor de bal waarmee ze een doelpunt weet te voorkomen. Niet veel later geeft de scheidsrechter de Belgische Lore Vanschoenwinkel vanwege een eerdere overtreding een gele kaart. Vanschoenwinkel reageert fel, waardoor de tweede gele kaart al snel een feit is. Ze mag het veld verlaten met een rode kaart. De laatste minuten is het tien tegen tien. In de extra tijd breekt Mijnheer uit na een mooie steekpass van Klein Braskamp. De Zwolse spits schiet moeiteloos de 3-2 binnen, waarmee ze meteen de eindstand op het scorebord zet.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Oud-Heverlee Leuven 3-2 (1-1)
Scheidsrechter: dhr. Coppens

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Heuvels (’51. Te Winkel), Kogelman, Klein Braskamp, Van Vilsteren (’62. Stedehouder), Van der Pol, Mijnheer, Bruinenberg, Van Daelen (’85. Huls), Schepers, Giesen.
Oud-Heverlee Leuven : Vanhoutven, De Koker, Menten (’73. Van Kerkhoven), Meeus (’86. Bogaerts), Haverals, Verbruggen, Cranshoff, Elsen (’61. Kolen), Van Bavel, Baldewijns, Vanschoenwinkel.

Scoreverloop
’10. Meeus 0-1
’29. Klein Braskamp 1-1
’66. Mijnheer 2-1
’80. Baldewijns 2-2
‘90+1. Mijnheer 3-2