Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - O.H. Leuven

PEC Zwolle Vrouwen verliest ongelukkig door eigen doelpunt

Vrijdag trad het PEC Zwolle vrouwenelftal op het terrein van Be Quick’28 aan tegen Oud-Heverlee (O.H.) Leuven. Dit was de laatste competitiewedstrijd die de Zwolse vrouwen dit kalenderjaar speelden. Om 19.30 uur floot scheidsrechter Martin Wateler voor het begin van de wedstrijd.

De Belgische opponent begint goed aan de wedstrijd. Het elftal uit Leuven is feller en krijgt de nodige mogelijkheden. De speelsters van O.H. Leuven hebben het vizier in de beginfase echter niet op scherp staan, waardoor de kansen niet in treffers worden omgezet. In de 33 e minuut komt O.H. Leuven Vrouwen dan toch op voorsprong. De Zwolse speelsters krijgen de bal niet weg uit het strafschopgebied, waarna Mariska Kogelman het leer probeert weg te schieten. Via teamgenoot Marije Brummel belandt de bal echter ongelukkig in haar eigen doel: 0-1.

Ook in het begin van de tweede helft is O.H. Leuven de bovenliggende partij. Dit resulteert in kansen, maar onder meer de lat voorkomt de 0-2. Vanaf de 60 e minuut begint PEC Zwolle Vrouwen beter te voetballen en krijgt het enkele mogelijkheden. Zo kan Yvette van Daelen haar voet net niet tegen een voorzet van Marianne van Brummelen zetten, schiet Judith Frijlink net over en ziet Van Daelen haar poging rakelings langs de paal gaan. Hierdoor eindigt de wedstrijd in 0-1 en mag het Belgische elftal van trainer Mario Cassimon drie punten toevoegen aan het totaal.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – O.H. Leuven Vrouwen 0-1 (0-1) 
Scheidsrechter: Martin Wateler

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Heijne, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen, Van der Pol, Frijlink, Scheggetmann (70. Jager), Bruinenberg (45. Van Daelen), Schepers.

Oud-Heverlee Leuven Vrouwen : Houben, Menten, Haverals, Cranshoff, Lebegge (68. Meeus), Stevens, Elsen (76. Charlier), Yuceil (85. Baldewijns), Verdonck, Vanschoenwinkel, Willems.

Scoreverloop 
’33. Brummel (e.d.) 0-1