Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Lierse SK - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond aan de BeNe League competitie begonnen. Op het complex van KFC Oosterzonen was het Belgische Lierse SK de tegenstander. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn heeft de nodige mutaties ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Zo stonden er vrijdag veel nieuwe speelsters aan de aftrap.             

De eerste kans van de wedstrijd is voor Lierse SK. Keepster Olthuis geeft een verkeerde bal, waardoor de spits van de Belgen kan scoren. Dezelfde Olthuis herstelt haar fout echter met een katachtige redding. Na deze grote mogelijkheid begint Zwolle goed te voetballen. De Belgen spelen wat teruggetrokken op de counter en creëren enkel gevaar uit dode spelmomenten. Vlak voor rust ziet PEC Zwolle Vrouwen het goede spel uitbetaald worden. Judith Frijlink heeft een mooie assist in huis, die Van Brummelen doeltreffend weet af te ronden.      

In de tweede helft kruipt Lierse SK wat uit de schulp. Het begint meer te voetballen. Het is aan een goede redding van keepster Olthuis te danken dat de Belgen na een uur spelen niet op gelijke hoogte komen. Niet veel later is het toch raak. Een vrije trap landt achter de verdediging en zorgt ervoor dat Van Gils kan binnentikken. Na deze gelijkmaker creeren beide ploegen nog de nodige kansen. Gescoord wordt er echter niet meer, waardoor de teams met een puntendeling genoegen moeten nemen.      

Wedstrijdstatistieken      
Opstelling Lierse SK: Berrens, Van den Bergh, Van Mingeroet, Decock, Van Gorp (61. Aertsen), Daniels, Van Gils, Mermans, Verrydt, Vanhaevermaet en Peeters.      

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen (68. Van der Pol), Smit, Frijlink, Scheggetmann, Bruinenberg (79. Heuvels), Van Daelen (46. Kogelman), Schepers en Kets.      

Scoreverloop:
44. 0-1 Van Brummelen
64. 1-1 Van Gils      

Geel:
Brummel, Smit en Scheggetmann (PEC Zwolle Vrouwen)