Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - KAA Gent

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen KAA Gent. Een concurrent gezien de stand in de BeNe League. De opponent uit België had voorafgaand de wedstrijd één punt meer verzameld dan de Zwolse vrouwen. Om 19.30 uur floot scheidsrechter Wouter Roosenburg in het IJsseldelta stadion voor het begin van het duel.

PEC Zwolle Vrouwen begint sterk en komt na drie minuten op voorsprong via Yvette van Daelen. De aanvallend ingestelde speelster vindt het doel na een pass van Sharon Bruinenberg. Kort daarna lijkt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn de score te vergroten, maar Jennieke van der Pol raakt de paal. Na veertien minuten is het wel weer raak voor de Blauwvingers. Wederom scoort Van Daelen namens de thuisploeg. Halverwege de eerste helft komen de Belgen terug in de wedstrijd, via de 17-jarige Isabelle Iliano. Beide elftallen krijgen in het restant van het eerste bedrijf nog kansen om te scoren, maar mede door goed verdedigend werk van PEC Zwolle Vrouwen-speelster Jorie Schepers blijft de 2-1 tussenstand tot de rust op het scorebord staan.

Na de thee komt Marion Kappert binnen de lijnen voor Van der Pol. Dit resulteert even later bijna in een derde Zwolse treffer, maar haar inzet van zo’n vijfentwintig meter belandt op de lat. Waar PEC Zwolle Vrouwen verzuimt om het doel vaker te vinden is het KAA Gent dat in de 73e minuut terug in de wedstrijd komt via Anouk Bonnarens. In een spannende slotfase zijn het uiteindelijk de bezoekers die aan het langste eind trekken. Het is de jonge Chloe Van De Velde die er voor zorgt dat haar ploeg de drie punten mee in de bus richting Gent neemt. Ondanks een vroege voorsprong blijft PEC Zwolle Vrouwen dus met lege handen achter.

Aanstaande vrijdag is de eerstvolgende wedstrijd van het Zwolse vrouwenelftal tegen FC Twente. Dit duel gaat om 19.30 uur van start en wordt gespeeld in de Grolsch Veste. Meer informatie over het speelschema is  hier te vinden.  

Statistieken 
PEC Zwolle Vrouwen – KAA Gent Vrouwen 2-3 (2-1) 
Scheidsrechter: Wouter Roosenburg

Scoreverloop 
‘3. Van Daelen 1-0 
’14. Van Daelen 2-0 
’23. Iliano 2-1 
’73. Bonnarens 2-2 
‘79. Van De Velde 2-3

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Heuvels, Kogelman (’81. Scheggetmann), Jager, Schepers, Klein Braskamp, Van Vilsteren (’71. Tiemens), Van Daelen, Bruinenberg, Van der Pol (’46. Kappert), Te Winkel.

KAA Gent Vrouwen  : Bonnarens, Van Wynendaele, Van De Velde, Merchiers (’11. Henneuse), Dhont (’70 Tieleman), Van Der Auwera, Maximus, Aerts (’88. Philips), Windels, Iliano, De Schepper.