Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag KAA Gent - PEC Zwolle

Na een busrit van een kleine drie uur arriveerde de selectie van PEC Zwolle Vrouwen in het Belgische Gent, voor de competitiewedstrijd tegen KAA Gent. Het duel tussen de nummer elf en dertien van de BeNe League ging om 20.30 uur van start en werd gespeeld in het PGB stadion. In de basisopstelling van de Zwolse vrouwen had trainer / coach Sebastiaan Borgardijn een plaats ingeruimd voor veel jonge speelsters. Zo stonden onder meer Sharon Bruinenberg (17 jaar), Simone Kets (17 jaar), Verena Jager (17 jaar) en Yvette van Daelen (18 jaar) bij het eerste fluitsignaal op het veld.

Het is PEC Zwolle Vrouwen dat goed aan de wedstrijd begint. Na dertien minuten resulteert dit in het eerste doelpunt van de avond. Een mooie pass van oud-international Marije Brummel wordt door Jennieke van der Pol beheerst afgerond: 0-1. In het vervolg van de eerste helft krijgen beide teams nog enkele kansen. Zo schiet KAA Gent rakelings langs het doel van de Zwolse sluitpost Nadja Olthuis en is het Bruinenberg, die haar inzet gepareerd ziet worden. Gescoord wordt er in de eerste 45 minuten niet meer. Hierdoor gaat PEC Zwolle Vrouwen met een minimale voorsprong de rust in.

De Blauwvingers starten goed aan het tweede bedrijf. Van der Pol passt de bal in de 46e minuut naar Brummel, die het leer koelbloedig tegen de Belgische touwen werkt: 0-2. Een kleine twintig minuten daarna is het KAA Gent dat terug in het duel komt. De buitenspelval wordt door de Zwolse vrouwen bij een vrije trap niet goed uitgevoerd, waardoor Florien Meulewater makkelijk kan scoren: 1-2. Toch is het PEC Zwolle Vrouwen dat stand houdt en de wedstrijd na 82 minuten definitief in het slot gooit. Een mooie steekpass van Brummel bereikt dit keer Kets, die doelvrouw Nicky Evrard te slim af is en vervolgens de 1-3 op het scorebord zet. PEC Zwolle Vrouwen wint in België en reist met drie punten op zak terug naar Zwolle. 

Wedstrijdstatistieken 
KAA Gent Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 1-3 (0-1) 
Scheidsrechter: Kenneth Dhont 

Opstellingen 
KAA Gent Vrouwen  :   Nicky Evrard,   Elien van Wynendaele,   Marijke Philips,   Isabelle Iliano,   Margaux van Ackere,   Maaike Trommelmans,   Evelien van Sinay ('84. Julie Bolcaen),   Jassina Blom,   Elena Dhont ('89. Kay Cuvelier),   Elke van de Sompel,   Florien Meulewater ('85. Ine Heemeryck). 

PEC Zwolle Vrouwen  : Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp ('90. Kyra Scheggetmann), Marije Brummel, Jennieke van der Pol, Judith Frijlink, Sharon Bruinenberg, Yvette van Daelen ('86. Lieke Huls), Verena Jager ('90. Anouk van Vilsteren), Jorie Schepers, Simone Kets. 

Scoreverloop 
'13. Van der Pol 0-1 
'46. Brummel 0-2 
'64. Meulewater 1-2 
'82. Kets 1-3