Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - KAA Gent

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen concurrent KAA Gent. De wedstrijd werd gespeeld op het sportcomplex van Be Quick’28 en ging om 19.30 uur van start. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Lennart Fledderus.

Het Zwolse vrouwenelftal begon goed aan de wedstrijd en bracht de stand al in de negende minuut op 1-0. Voormalig FC Twente-speelster Tessa Klein Braskamp schoot de Blauwvingers op voorsprong na een knappe actie. In het vervolg van de eerste helft was het Zwolse elftal wel de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer.

Terwijl het ondertussen flink is gaan regenen, fluit de scheidsrechter voor het begin van het tweede bedrijf. Ook hierin krijgt PEC Zwolle Vrouwen enkele mogelijkheden, wat in de 51e minuut resulteert in de 2-0, via Marianne van Brummelen. De aanvallend ingestelde speelster blijft oog in oog met de Belgische keepster rustig en werkt het leer tegen de touwen. De vrouwen van KAA Gent komen in de 64e minuut toch nog terug in de wedstrijd. Volledig vrij kan Jassina Blom de 2-1 achter PEC Zwolle Vrouwen-keepster Kimberly Heijne schieten. In de 83e minuut maakte Jennieke van der Pol een einde aan alle onzekerheid. Koelbloedig zette ze de 3-1 op het scorebord. Deze tussenstand bleek ook de eindstand te zijn, waardoor het team van trainer Sebastiaan Borgardijn de drie punten in Zwolle houdt.

Op vrijdag 13 december speelt PEC Zwolle Vrouwen de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen de vrouwen van Club Brugge. De wedstrijd wordt in België gespeeld en gaat om 20.30 uur van start.

PEC Zwolle Vrouwen – KAA Gent Vrouwen 3-1 (1-0)

Scheidsrechter: Lennart Fledderus

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Heijne, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen, Van der Pol, Heuvels, Smit, Frijlink, Scheggetmann, Schepers.
KAA Gent Vrouwen : De Waele (75. Heemeryck), Iliano, Van Ackere, Van Sinay, Blom, De Smedt (60. Vindevoghel), Windels, Evrard, Van de Sompel, Van Gansbeke, Taets

Scoreverloop 

9. Klein Braskamp 1-0
51. Van Brummelen 2-0
64. Blom 2-1
83. Van der Pol 3-1