Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - K Lierse SK

Op een donkere vrijdagavond werd door PEC Zwolle Vrouwen om half acht afgetrapt in het IJsseldelta stadion voor de lastige wedstrijd tegen het sterke Lierse SK.   De tribune was ondanks het koude gure weer goed gevuld voor deze wedstrijd  en  de stemming zat er meer dan goed in. Dat kwam niet alleen door de “I wanne dance with somebody” house versie die door de stadionspeakers  schalde voor aanvang van de wedstrijd, maar ook door de hartverwarmende presentatie van de Free a Girl foundation. Deze hulporganisatie is vanaf nu de trotse shirtsponsor van PEC Zwolle Vrouwen. 

Dit gaf de wedstrijd een bijzonder tintje. In de openingsfase maakten de 22 actrices er ook in het veld een gedenkwaardige avond van. Gelijk in de eerste minuut zocht PEC Zwolle brutaal de aanval en verdiende een geniale dieptepass van aanvoerster Mariska Kogelman een beter lot dan in de handen van keepster Caroline Berrens te belanden. Een minuut later was Kogelman aan de andere kant de bal plotseling kwijt en kreeg Lierse SK een niet te missen kans, maar keepster Nadja Olthuis van PEC Zwolle wist uitstekend te redden. De bal stuiterde het veld weer in en het was Elke van Gorp die met een droge schuiver in de rechterhoek Nadja Olthuis kansloos liet.

Door de vroege achterstand raakte PEC Zwolle Vrouwen wat van slag en in het daaropvolgende kwartier krijgen de Belgen vijf opgelegde kansen. De Zwollenaren kunnen niet onder de druk uitvoetballen en worden fel op de huid gezeten. Dit resulteert in een spervuur van doelpogingen. Gelukkig voor de thuisploeg was keepster Nadja Olthuis zeer attent in deze zogenaamde schiettent.   

Toch komen de gasten uit België op een 0-2 voorsprong in de twintigste minuut. Het doelpunt was bijna een kopie van de eerste treffer. Op rechts kwam Lien Mermans sterk door en met een splijtende pass zorgt ze ervoor dat andermaal Elke van Gorp oog in oog met Nadja Olthuis ongehinderd  de bal in de rechterhoek mag schuiven.

PEC Zwolle Vrouwen gooit de handdoek vervolgens niet in de ring, maar besluit juist een tandje bij te schakelen. Deze voorbeeldige wedstrijdinstelling levert in de 29  ste  minuut de eerste echte mogelijkheid op die prompt tot doelpunt wordt gepromoveerd.  Joyce Mijnheer legt knap een paar Lierse SK speelsters in de luren, maar lijkt op het laatste moment de bal wat te ver voor zich uit te spelen. Toch lukt het Mijnheer met een uiterste krachtinspanning de bal onder keepster Caroline Berrens te punteren. Een harde botsing tussen beide is het gevolg maar ook dat Lierse SK met ontzetting moet toekijken hoe de bal tergend langzaam het doel in rolt. PEC Zwolle Vrouwen komt hiermee terug in de wedstrijd. Twee minuten later vliegt een zondag schot van Sharon Bruinenberg van buiten het strafschopgebied op de lat. Dichterbij komen de PEC Zwolle Vrouwen niet, waardoor er met een 1-2 achterstand gerust wordt.

De Zwollenaren komen na de thee verassend sterk uit de startblokken. De tweede helft is nog geen minuut oud of Yvette van Daelen slalomt brutaal door de Lierse SK verdediging. Het schot dat volgt knalt uiteen op de paal. Lierse SK is vanaf dat moment weer bij de les en laat zich in de rest van de tweede helft niet meer in problemen brengen. In de 60stige minuut beslist Dominque Vugts de wedstrijd definitief door geheel vrijstaand na een goede aanval raak te schieten. In het resterende half uur is het duel gespeeld. PEC Zwolle Vrouwen is niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te gooien. Zo kabbelt de wedstrijd naar het eindsignaal. Een teleurstellende uitslag, die de overigens uitstekende sfeer op de tribunes niet leek te bederven. Die bleef ondanks de nederlaag en de kou opperbest.