Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Jong PEC Zwolle Vrouwen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen verslaat zusterteam en bekert verder

Vrijdagavond stond er een unieke wedstrijd op het programma in het MAC3PARK stadion. De selectie van PEC Zwolle Vrouwen speelde namelijk voor de KNVB Beker tegen Jong PEC Zwolle Vrouwen. Voor onder meer Sebastiaan Borgardijn een speciaal affiche. De hoofdtrainer/coach van de beloften stond de afgelopen seizoenen als oefenmeester voor de selectie van het eerste vrouwenelftal. De winnaar van deze avond plaatste zich voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi.

Het spel gaat gelijk op in de eerste minuten van de wedstrijd. Jong PEC Zwolle Vrouwen speelt leuk mee, maar creëert geen grote kansen. Na negen minuten krijgt PEC Zwolle Vrouwen de eerste mogelijkheid. Na een corner komt de afvallende bal voor de voeten van Esmee de Graaf terecht. De snelle vleugelspeelster trapt het leer alleen over het doel van Tirsa Postma. Drie minuten later is het wel raak voor de Zwolse hoofdselectie. Judith Frijlink bereikt De Graaf op rechts. De vleugelspeelster behoudt het overzicht en legt de bal af op de vrijstaande Yvette van Daelen. Van dichtbij schiet ze de 0-1 op het scorebord. PEC Zwolle Vrouwen is de betere ploeg en komt in de veertiende minuut ook op een 0-2 voorsprong. Een voorzet van De Graaf komt bij aanvaller Rebecca Doejaaren terecht, die de bal hard in het doel volleert. In het restant van de eerste helft vallen er weinig grote kansen te noteren. Na 40 minuten krijgt Jong PEC Zwolle Vrouwen nog wel een mogelijkheid. Amy Banarsie mag aanleggen voor een vrije trap. De jongeling raakt de bal goed, maar haar inzet suist over Nadja Olthuis en het doel heen. Twee minuten voor de thee lijkt PEC Zwolle Vrouwen opnieuw te scoren, maar een schot van Doejaaren wordt knap gepareerd door keeper Postma. Ruststand: 0-2.

Aan het begin van het tweede bedrijf krijgt PEC Zwolle Vrouwen een nieuwe kans om de score verder te vergroten. De Graaf zet haar hoofd tegen een voorzet, maar de bal stuitert rakelings langs de paal over de achterlijn. In de 63 e minuut zijn het de Zwolse beloften die gevaarlijk worden. De ingevallen Francis Vliek wordt de diepte ingestuurd, schiet op doel, maar Olthuis stopt haar schot knap. Uit de tegenstoot die volgt is het wel raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Lydia Borg bereikt Doejaaren, die het overzicht behoudt en de vrijstaande Van Daelen inspeelt. De spits staat op de goede plek en scoort haar tweede treffer van de avond: 0-3. In het restant krijgt PEC Zwolle Vrouwen nog enkele kansen om de score verder op te voeren. Eén van deze mogelijkheden wordt in de 89 e minuut doeltreffend afgerond. Doejaaren legt de bal af op De Graaf, die de bal beheerst in de verre hoek schuift: 0-4. Zo eindigt het duel in een ruime overwinning voor PEC Zwolle Vrouwen. Een mooi moment voor het elftal van interim-hoofdtrainer/coach Joran Pot, die zo de eerste officiële wedstrijd van 2017 wint.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 0-4 (0-2)
Scheidsrechter: De Bruin

Opstellingen
Jong PEC Zwolle Vrouwen : Tirsa Postma, Shanel Smid, Dara Broekhaar, Lotte Morsink (’84. Rena Heuzels), Jeslin Niens, Dayna Schra (’45. Francis Vliek), Kely Pruim, Amy Banarsie, Leonie Vliek, Marion Kappert (’84. Denise Gerrits), Lauri Weijkamp.
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Suzanne Giesen (’25. Kyra Scheggetmann), Kirsten Bakker (’54. Marije van Dam), Merlin Tiemens, Lydia Borg, Judith Frijlink, Yvette van Daelen, Maxime Bennink (’75. Anouk van Vilsteren), Esmee de Graaf en Rebecca Doejaaren. 

Scoreverloop
’12. Yvette van Daelen 0-1
’14. Rebecca Doejaaren 0-2
’64. Yvette van Daelen 0-3
’89. Esmee de Graaf 0-4