sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen met lege handen na knotsgek duel

PEC Zwolle Vrouwen heeft na een knotsgekke wedstrijd geen enkel punt kunnen bijschrijven. In een duel waarin de Zwolse vrouwen na twee strafschoppen tegen, direct wisten te antwoorden, ging het in de slotfase mis. Waar de thuisploeg kansen om de wedstrijd te beslissen onbenut lieten, scoorden de Tukkers driemaal en namen daardoor de punten mee in de bus: 3-5.

PEC Zwolle Vrouwen begon met Leonie Vliek in de basis. De 17-jarige speelster van Jong PEC Zwolle Vrouwen maakte vorige week al haar debuut in Heerenveen en voegde daar tegen de Tukkers haar basisdebuut aan toe. Vliek verving Abby Holmes, die niet fit genoeg was om aan het duel te beginnen. In het Overijsselse treffen zorgde Esmee de Graaf voor een vroege goal. Net als bij de heenwedstrijd in Hengelo was het de aanvoerster die voor de eerste treffer tekende. Op aangeven van Maxime Bennink, die even daarvoor met goed doorjagen de bal had weten te veroveren. PEC Zwolle Vrouwen zette door en kwam via Jeslin Niens dichtbij een tweede doelpunt. Keepster Nicky Evrard wist met de voet de bal tegen te houden voordat De Graaf kon profiteren. Na een klein half uur kwam FC Twente Vrouwen uit het niets op gelijke hoogte. Een strafschop werd door Myrthe Moorrees koeltjes in het doel geschoten: 1-1. Amper zestig tellen later galmde de goaltune van PEC Zwolle Vrouwen alweer door het stadion, toen Babiche Roof haar ploeg aan een nieuwe voorsprong had geholpen. Een antwoord van Twente leek aanstaande, maar Siobhan McDonough wist al koppend op doellijn de 2-2 te voorkomen.

De tweede helft begon stukken tammer. Na een kopkans voor De Graaf op aangeven van Roof gebeurde er een hele tijd niets. Wel was FC Twente Vrouwen veel in balbezit, maar kansen waren er nauwelijks. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten echter opnieuw langszij. Wederom was hier een strafschop voor nodig, nadat Ashleigh Weerden naar de grond werd gewerkt. Dit keer ging Joëlle Smits achter de bal staan. De spits zorgde vervolgens voor de gelijkmaker. Net als in de eerste helft duurde het maar even of het antwoord van PEC Zwolle Vrouwen werd gegeven. De Graaf roeide de 3-2 met overtuiging achter Nicky Evrard. Via Roof (bal net voor de lijn weggewerkt), Bennink (alleen voor de keepster naast) en De Graaf (misser verzuimde PEC Zwolle Vrouwen met nog een kwartier te spelen de wedstrijd in het slot te gooien.

Niet voor de eerste keer dit seizoen kreeg PEC Zwolle Vrouwen vlak voor tijd de rekening gepresenteerd. In een tijdsbestek van anderhalve minuut wist Renate Jansen tweemaal te scoren en bracht daarmee haar ploeg aan de leiding. In blessuretijd werd het via Sabrine Ellouzi zelfs nog 3-5. Daarna volgde nog wel de rentree van Joos van Os, die maandenlang buitenspel stond vanwege een kruisbandblessure. 

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 3-5 (2-1).  
Toeschouwers: 
427    
Scheidsrechter:  Van Dijk      
Gele kaarten: - 

Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Vliek (81. Holmes), Niens (86. Doejaaren), Van Schoonhoven, Roof, Bennink (90+4' Van Os), Asbroek en De Graaf.

FC Twente Vrouwen:   Evrard, Moorrees, Tomter, Van Es, Van den Goorbergh (62. B. Jansen), Weerden, Smits (73. Ellouzi), Blom, R. Jansen (90+3' Bhagerath), Darnoud en E. Jansen.

Scoreverloop:    
8. De Graaf 1-0 
26. Moorrees pen. 1-1 
27. Roof 2-1 
66. Smits 2-2 
68. De Graaf 3-2 
83. R. Jansen 3-3 
84. R. Jansen 3-4 
90+2. Ellouzi 3-5