Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle

Nederlaag met perspectief voor Zwolse vrouwen

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen landskampioen FC Twente Vrouwen. De Zwollenaren begonnen het duel met meerdere oud FC Twente-speelsters, waaronder Joos van Os, Kirsten Bakker en Nadja Olthuis, in de basisopstelling.

Het is de thuisploeg die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. Een afgeslagen voorzet komt in de derde minuut voor de voeten terecht van Marthe Munsterman, die van zo’n twintig meter raak schiet: 1-0. Eén minuut later krijgt Rebecca Doejaaren namens PEC Zwolle Vrouwen een goede kans, maar haar poging treft geen doel. De Blauwvingers spelen compact en FC Twente Vrouwen heeft in de minuten daarna moeite om grote kansen te creëren. Toch komen de Tukkers er rond de twintigste minuut enkele keren doorheen, maar onder meer een mogelijkheid voor Jill Roord wordt niet tot een doelpunt gepromoveerd. Ook PEC Zwolle Vrouwen is in de eerste helft nog dichtbij de gelijkmaker via de sterk spelende Doejaaren, maar haar prachtige afstandsschot komt tegen het aluminium terecht.  

In het tweede bedrijf krijgen beide elftallen nog wat mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo ziet Sharon Bruinenberg haar inzet op het dak van het doel terechtkomen en krijgt debutant Maxime Bennink nog een kopkans. Het net wordt echter niet meer gevonden, waardoor FC Twente Vrouwen drie punten aan het totaal kan toevoegen.

Deze week speelt PEC Zwolle Vrouwen geen competitieduel, maar staan er twee oefenwedstrijden voor het elftal van trainer/coach Carin Meesters – Bakhuis op het programma.

Wedstrijdstatistieken
FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-0

Scoreverloop
‘3. Marthe Munsterman

Opstellingen
FC Twente Vrouwen: Lorsheyd, Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm, Munsterman, Roord, Onzia (‘73. Van de Ven), Bakker. E. Jansen (’90. Ellouzi) en Beerensteyn.

PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Van Os, Borg, Scheggetmann, Van Dam, Bakker, Giesen (Bennink), Bruinenberg, Frijlink, De Graaf en Doejaaren.