Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente - PEC Zwolle

Vrijdagavond kwam PEC Zwolle Vrouwen voor de competitie in actie. In Hengelo was FC Twente Vrouwen de tegenstander. Op voorhand een lastig affiche. Op sportpark Slangenbeek leed het team van Wim van der Wal een nipte 2-1 nederlaag, ondanks dat het lang goed mee kon komen met de favoriet uit Enschede. 

De wedstrijd kende een explosieve openingsfase. Al in de zevende minuut kwam de thuisploeg tot scoren. Nadat Maxime Bennink na een lange bal van Abby Holmes net niet tot scoren kwam, sloeg FC Twente Vrouwen in de tegenstoot toe via Renate Jansen. Een pijnlijke avond leek even in het vooruitzicht te liggen, maar niets was minder waar. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Met een slimme lobbal was Rebecca Doejaaren trefzeker en bracht daarmee de Zwolse vrouwen naast die van Twente. Een vrije trap van Esmee de Graaf leverde al vlot zelfs de kans op 1-2 op. De eerste helft ging in een razend tempo voorbij, met kansen over en weer. Joëlle Smits kreeg na een half uur de grootste kans maar stuitte op keepster Stephanie Bukovec. Nadat De Graaf opnieuw aan een doelpunt rook, moest Bukovec aan de overkant andermaal handelend optreden. Opnieuw hield de Canadese Smits van scoren af. 

Een foutje van Yvette van Daelen direct na rust leek PEC Zwolle Vrouwen fataal te worden, maar Bukovec keepte opnieuw voortreffelijk. 
Zwolle nam het initiatief vervolgens weer over. Dit resulteerde in kleine kansen voor Suzanne Giesen, Babiche Roof en Doejaaren. 
Naar mate de tweede helft vorderde kwam FC Twente Vrouwen weer beter voor de dag. Dit resulteerde twintig minuten voor tijd in de 2-1. Ditmaal was Ellen Jansen, die een afvallende bal oppikte, de gevierde vrouw bij de Tukkers. 
PEC Zwolle Vrouwen probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar wist de achterstand niet opnieuw ongedaan te maken. Ondanks het teleurstellende resultaat liet PEC Zwolle Vrouwen andermaal zien met de favorieten uit de competitie mee te kunnen. Net als in Amsterdam, waar het ruim zestig minuten lang Ajax Vrouwen weerstand kon bieden en de knappe zege op PSV Vrouwen, speelde PEC Zwolle Vrouwen ook tegen FC Twente Vrouwen heel behoorlijk.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 2-1 (1-1). 
Scheidsrechter:  dhr. Migchelbrink 
Gele kaarten:  Holmes (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstellingen: 
FC Twente Vrouwen: Evrard, Roetgering, Moorrees, Tomter, Van Es, Van den Goorberg (70. Blom), Weerden (65. B. Jansen), Spitse, Smits, R. Jansen en E. Jansen .

PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec, McDonough, Smid, Holmes, Van Daelen, Bennink, Roof (80. Sweatman), Doejaaren (80. Weijkamp), De Graaf, Van Schoonhoven en Giesen (76. Asbroek).

Scoreverloop: 
7. R. Jansen 1-0 
8. Doejaaren 1-1 
72. E. Jansen 2-1