Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen stunt en verslaat titelkandidaat

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen provinciegenoot FC Twente op het programma. Dit duel werd gespeeld op sportpark Slangenbeek in Hengelo. Bij de Zwolse club zijn meerdere speelsters met een FC Twente-verleden actief, waaronder Tessa Klein Braskamp, Kirsten Bakker, Nadja Olthuis, Lesley te Winkel en Yvette van Daelen.

Kort nadat scheidsrechter René Meijers omstreeks 19.30 uur heeft afgetrapt voor het begin van de wedstrijd krijgt FC Twente Vrouwen al een grote kans. Een steekpass van Tashira Renfurm komt bij Jill Roord terecht, die het leer over zowel keepster Olthuis als het doel heen wipt. De thuisploeg uit Overijssel is zichtbaar op zoek naar een vroege treffer en zet druk naar voren. In de achtste minuut krijgt de regerend landskampioen wederom een mogelijkheid. Aanvoerder Maayke Heuver ontsnapt via de linkerflank, schiet hard en hoog richting de korte hoek, maar Olthuis redt bekwaam. De Zwolse vrouwen laten het initiatief vervolgens aan de Tukkers en trachten via de counter gevaarlijk te zijn. Zo proberen de Zwolse speelsters Anouk van Vilsteren en Jorie Schepers het in de 30 e en 37 e minuut met een schot van afstand, maar tot een doelpunt leidt dit niet. Enkele minuten voor het rustsignaal is de thuisploeg nog tot twee maal toe gevaarlijk, maar nadat Ellen Jansen hard voorlangs geschoten heeft, wordt de bal even later in de kluts door een FC Twente-speelster naast het doel gelopen.

Na de thee zoekt international Roord tot twee maal toe het doel, maar haar schoten missen richting. In de 51 e minuut werpt het countervoetbal van PEC Zwolle Vrouwen vruchten af. De snelle Esmee de Graaf wordt de diepte ingestuurd, blijft de defensie van de thuisploeg voor en passeert doelvrouw Marieke Ubachs met een laag schot: 0-1. Waar Sabrine Ellouzi in de 54 e minuut nog verzuimt om het net te vinden, is het in de 63 e minuut alsnog raak voor FC Twente Vrouwen. Een voorzet van Maud Roetgering wordt door aanvoerder Judith Frijlink ongelukkig geraakt, waarna de bal in het doel van PEC Zwolle Vrouwen terecht komt. In de minuten die volgen hebben de bezoekers moeite om onder de druk van FC Twente Vrouwen uit te voetballen. Dit resulteert in kansen voor onder meer Renfurm en Roord, maar sluitpost Olthuis blijkt keer op keer een sta-in-de-weg. In de 72 e minuut is het dan wel raak voor Roord, maar haar treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel. Nadat De Graaf namens PEC Zwolle Vrouwen twee minuten daarna rakelings langs de paal schiet, krijgt de thuisploeg wederom een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een hoekschop van Roord komt achterin het zestienmetergebied terecht bij de ingevallen Renate Jansen. Waar haar eerste inzet nog wordt geblokt, stuitert haar tweede poging via de lat en de lijn uit het doel. De Zwolse selectie komt hier goed weg. Na afstandsschoten in de slotminuten van Marthe Munsterman en Heuver, die door Olthuis worden gestopt, komt PEC Zwolle Vrouwen er via de counter nog eenmaal gevaarlijk uit. De bal komt uiteindelijk op een meter of vijfentwintig van het doel voor de voeten van Schepers terecht, die het met haar linkervoet probeert en haar schot langs Ubachs in de verre hoek ziet belanden. De speelsters en staf van PEC Zwolle Vrouwen zijn euforisch van vreugde, want de Blauwvingers stunten zodoende tegen FC Twente Vrouwen en winnen voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd.

Wedstrijdstatistieken
FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: René Meijers

Scoreverloop
’51. Esmee de Graaf                      0-1
’63. Judith Frijlink (e.d.)               1-1
’90+3. Jorie Schepers                    1-2

Opstellingen
FC Twente Vrouwen: Ubachs, Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Munsterman, Erman (’56. R. Jansen), Heuver (’88. Hendriks), Renfurm, Roord, E. Jansen en Ellouzi (’67. Lenie Onzia).

PEC Zwolle Vrouwen: PEC Zwolle Vrouwen: Olthuis, Van Dam, Frijlink, Bakker, Tiemens, Van Schoonhoven, Klein Braskamp, Schepers, Van Vilsteren (’80. Van Daelen), Doejaaren en De Graaf.