Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente

FC Twente Vrouwen te sterk voor Zwollenaren

Zaterdagavond stond de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en het vrouwenelftal van FC Twente op het programma. Het elftal uit Enschede speelde midweeks in Barcelona nog de return tegen Barcelona Vrouwen voor de UEFA Women’s Champions League. Dit duel werd door de Tukkers nipt met 1-0 verloren, waardoor ze inmiddels zijn uitgeschakeld in dit prestigieuze toernooi. 

Met Nurija van Schoonhoven voor het eerst in de basisopstelling en vele enthousiaste toeschouwers op de tribune begint PEC Zwolle Vrouwen aan de aftrap. De eerste kans van het duel volgt snel en is voor FC Twente-speelster Shanice van de Sanden, maar doelvrouw Nadja Olthuis redt knap op haar inzet. Het Zwolse elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn biedt in het eerste kwartier prima weerstand tegen de titelkandidaat, maar moet na zeventien minuten toch capituleren. Aanvalster Renate Jansen kopt een dieptebal over Olthuis heen en brengt de stand zo op 0-1. Nadat het team van trainer/coach Arjan Veurink kort daarna de lat raakt, is het Jill Roord die de score na een ruim half uur te hebben gespeeld verdubbelt. De aanvallend ingestelde speelster kopt de bal beheerst tegen de touwen: 0-2. Door slordigheden in het restant van de eerste helft scoren de Tukkers nog twee keer, via opnieuw Roord (0-3) en Van de Sanden (0-4). Hierdoor zoeken beide teams met een ruime 0-4 tussenstand de kleedkamer op. Ook na de thee blijft FC Twente Vrouwen het betere van het spel hebben en door doelpunten van Ellen Jansen (0-5), Renate Jansen (0-6 en 0-7) eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een ruime 0-7 overwinning voor de bezoekers.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen 0-7 (0-4)
Scheidsrechter: Rik Berends

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Te Winkel, Scheggetmann, Bakker (’45. Klein Braskamp), Tiemens (’62. Van Dam), Giesen, Bruinenberg, Frijlink, Van Schoonhoven (’67. Doejaaren), De Graaf, Mijnheer.

FC Twente Vrouwen : Adan, Roetgering, Van der Gragt (’72. Renfurm), Kerkdijk (’78. Boerrigter), Munsterman, Van de Sanden (’62. Van de Ven), Erman, R. Jansen, Roord, E. Jansen, Van den Goorbergh.

Scoreverloop
’17. R. Jansen 0-1
’34. Roord 0-2
’37. Roord 0-3
’42. Van de Sanden 0-4
’51. E. Jansen 0-5
’64. R. Jansen 0-6
’77. R. Jansen 0-7