Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente - PEC Zwolle

Zaterdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen in competitieverband tegen de regerend landskampioen FC Twente. Het duel werd gespeeld op Sportpark Slangenbeek en ging om 19.30 uur van start. Eerder deze week speelde de Tukkers in de UEFA Women’s Champions League tegen het vrouwenelftal van FC Bayern München. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Het Zwolse vrouwenelftal begint afwachtend aan de wedstrijd. Wel is de eerste mogelijkheid van het duel voor de Zwollenaren. Esmee de Graaf snelt op het doel van de tegenstander af, maar haar inzet wordt gepareerd door doelvrouw Marieke Ubachs. Even later is het wel raak voor de thuisploeg. Een snelle counter, na een hoekschop van PEC Zwolle Vrouwen, komt in de veertiende minuut terecht bij Jill Roord, die keeper Nadja Olthuis passeert: 1-0. Een ruim kwartier later krijgen de Blauwvingers een nieuwe mogelijkheid via Rebecca Doejaaren, maar opnieuw blijkt het elftal uit Enschede scherp in de counter. Wederom is het Roord, die het net vindt namens FC Twente Vrouwen: 2-0. De Blauwvingers krijgen vlak voor rust een nieuwe domper te verwerken. Balverlies op het middenveld leidt ertoe dat Roord ook haar derde doelpunt van de avond van de avond kan scoren: 3-0. Een officiële hattrick. 

In het tweede bedrijf zet PEC Zwolle Vrouwen meer druk naar voren. De Zwolse vrouwen laten beter combinatievoetbal zien en maken het de Tukkers in fases moeilijk. In de 69  minuut resulteert dit in een treffer van Anouk van Vilsteren. Haar afstandsschot belandt op mooie wijze in het doel: 3-1. Dit blijkt echter een eretreffer, want nadat Roord drie minuten later ook haar vierde doelpunt heeft gescoord (4-1) fluit de scheidsrechter na negentig minuten voor het einde van de wedstrijd. 

Wedstrijdstatistieken 
FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 4-1 (3-0) 
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert 

Scoreverloop 
’14. Jill Roord 1-0 
’30. Jill Roord 2-0 
’41. Jill Roord 3-0 
’69. Anouk van Vilsteren 3-1 
’72. Jill Roord 4-1 

Opstellingen 
FC Twente Vrouwen  : Marieke Ubachs, Maud Roetgering (’60. Stefanie van der Gragt), Danique Kerkdijk, Kristina Erman, Maayke Heuver (’60. Marthe Munsterman), Renate Jansen (’45. Shanice van de Sanden), Tashira Renfurm, Jill Roord, Ellen Jansen, Zoï van de Ven, Cheyenne van den Goorbergh. 

PEC Zwolle Vrouwen  : Nadja Olthuis, Suzanne Giesen, Tessa Klein Braskamp, Anouk van Vilsteren (’70. Yvette van Daelen), Sharon Bruinenberg, Judith Frijlink, Lesley te Winkel, Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren, Merlin Tiemens, Kirsten Bakker.