Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag FC Twente - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen op Sportpark Slangenbeek het competitieduel tegen titelkandidaat en tevens de regerend landskampioen FC Twente Vrouwen. De wedstrijd ging om 19.30 uur van start en stond onder leiding van scheidsrechter Gerrit Fikkert.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct enkele mogelijkheden. Dit leidde in de achtste minuut tot de openingstreffer van jeugdinternational Jill Roord: 1-0. In de minuten hierna bleven de Tukkers de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de zestiende minuut in het tweede doelpunt van de avond. Shanice van de Sanden werkte de bal beheerst binnen, na goed voorbereidend werk van Marlous Pieete: 2-0. Tien minuten later was het wederom raak voor de ploeg van trainer/coach Arjan Veurink. Na een goede combinatie zette, de in Markelo geboren, Ellen Jansen de 3-0 op het scorebord. FC Twente Vrouwen kreeg vlak voor rust nog enkele goede kansen, maar onder meer Nadja Olthuis en Anouk van Vilsteren voorkwamen een vierde treffer.

PEC Zwolle Vrouwen kwam na de rust goed uit de kleedkamer. De Blauwvingers zette goed druk op de verdediging van FC Twente Vrouwen. In de 52e minuut was het Marianne van Brummelen die profiteerde van een fout in de verdediging van het elftal uit Enschede. Koelbloedig bracht ze de stand op 3-1. Kort hierna leken de Zwollenaren een tweede doelpunt te scoren. Zowel Judith Frijlink, Sylvia Smit als Van Brummelen kregen het leer echter, in één aanval, niet langs Sari van Veenendaal. Toch was het in de 59e minuut wel weer raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Met een geplaatst schot van afstand scoorde de snelle Van Brummelen de aansluitingstreffer: 3-2. In de resterende minuten lukte het de Zwolse vrouwen niet meer om verder terug in de wedstrijd te komen. Helemaal nadat Roord (twee keer) en Pieete nog scoorden. Hierdoor eindigde het duel tussen FC Twente Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen in 6-2.

Volgende week treft het elftal van trainer Sebastiaan Borgardijn in het IJsseldelta stadion Ajax. Zorg dat ook jij bij deze mooie wedstrijd aanwezig bent. De toegang is gratis!

Wedstrijdstatistieken 
FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 6-2 (3-0) 
Scheidsrechter: Gerrit Fikkert

Opstellingen 
FC Twente Vrouwen : Van Veenendaal, Roetgering, Worm (’87. Bosveld), Munsterman, Van de Sanden, Dekker (’83. Heuver), Pieete (’83. Berends), Roord, Jansen, Wigger, Kerkdijk.

PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Kogelman (’73. Borg), Klein Braskamp, Nijman, Brummel, Van Brummelen, Smit, Frijlink, Van Vilsteren, Scheggetmann, Kets (’73. Van der Pol).

Scoreverloop 
‘8. Roord 1-0 
’16. Van de Sanden 2-0 
’26. Jansen 3-0 
’52. Van Brummelen 3-1 
’59. Van Brummelen 3-2 
’60. Roord 4-2 
’78. Pieete 5-2 
’88. Roord 6-2