Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - FC Twente

Landskampioen maatje te groot voor Zwolse vrouwen

Dinsdagavond heeft PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen landskampioen FC Twente met 0-4 verloren. De doelpunten werden gemaakt door Ellen Jansen (2x), Sherida Spitse en Shanice van de Sanden.     

Ondanks dat FC Twente vanaf het begin de betere ploeg was, kreeg PEC Zwolle Vrouwen de eerste goede kans van de wedstrijd. Marianne van Brummelen schoot op doel, maar zag haar inzet via de vingers van de keepster op de lat belanden. Kort daarna kregen de Tukkers goede mogelijkheden om de score te openen via Spitse en Anouk Dekker, maar beide speelsters hadden het vizier nog niet op scherp staan. In de 30e minuut is het dan wel raak voor FC Twente. Na goed voorbereidend werk van Van de Sanden is het Jansen die de 0-1 tegen de touwen schoot. In de 43e minuut is het PEC Zwolle-keepster Nadja Olthuis die kort achter elkaar twee prima reddingen verrichtte. Uit de hoekschop die daarop volgde wist Jansen het leer wel achter Olthuis te prikken (0-2). Eén minuut later kregen de bezoekers uit Enschede een strafschop, na een overtreding van verdedigster Jolijn Heuvels. Spitse wist dit buitenkansje te benutten en zette haar team zo op een comfortabele 0-3 voorsprong.     

Na de rust probeerde de Zwolse vrouwen via de vleugels voor wat dreiging te zorgen. Het was echter FC Twente dat de marge in de 69e minuut verder vergrootte, door een doelpunt van Van de Sanden. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor PEC Zwolle Vrouwen zich kunnen richten op het volgende duel in de BeNe League tegen Ajax. De wedstrijd wordt aanstaande vrijdag gespeeld op sportpark de Toekomst en begint om 19.30 uur. Meer informatie over het wedstrijdschema van het Zwolse vrouwenelftal is hier te vinden.     

PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen 0-4 (0-3)     
Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk     

Opstellingen     

PEC Zwolle: Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp, Nathalja Nijman, Marije Brummel, Marianne van Brummelen, Jennieke van der Pol, Sylvia Smit, Sharon Bruinenberg, Yvette van Daelen     

FC Twente: Sari van Veenendaal, Kirsten Bakker, Siri Worm, Shanice van de Sanden, Sherida Spitse, Anouk Dekker, Maayke Heuver, Jill Roord, Ellen Jansen, Larissa Wigger, Lisa Bosveld

Scoreverloop     
30. Jansen 0-1     
42. Jansen 0-2     
44. Spitse 0-3 (strafschop)     
69. Van de Sanden 0-4