Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Club Brugge KV - PEC Zwolle

Na de overwinning op KAA Gent nam PEC Zwolle Vrouwen het vrijdagavond over de landsgrenzen op tegen Club Brugge. In het Van Caloen stadion in België ging de wedstrijd om 20.30 uur van start. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Robin Lefever. 

Onder aanvoering van aanvoerster Christine Saelens begonnen de vrouwen van Club Brugge sterk aan het duel. Dit leidde er in de achttiende minuut toe dat de Belgische equipe met 1-0 voor kwam. Ingrid de Rycke werkte het leer beheerst voorbij PEC Zwolle Vrouwen-doelvrouw Kimberly Heijne. Het team van trainer Sebastiaan Borgardijn begon hierna steeds beter te draaien. Vlak voor rust werd de stand dan ook gelijkgetrokken door flankspeler Jennieke van der Pol (1-1). 

Enkele minuten nadat Club Brugge voor het eerst had gewisseld, Yana Haesebroek werd vervangen door Anne-Lore Scherrens, kwam het PEC Zwolle vrouwenelftal op voorsprong via Marije Brummel (1-2). Het verzet van de thuisploeg was vervolgens gebroken, waardoor middenveldster Sylvia Smit (1-3) en aanvalster Marianne van Brummelen (1-4) nog konden scoren. Met een ruime overwinning- en drie punten op zak gingen de Blauwvingers met de bus terug naar Zwolle. 

Opstellingen 
Club Brugge Vrouwen:  Dossche, Vangheluwe, Decorte, De Rycke, Vandenabeele, Dezeure (79. Huyghebaert), Demeyere, Coryn, Saelens, Haesebroek (65. Scherrens), Jaques 

PEC Zwolle Vrouwen: 
Heijne, Heuvels, Kogelman, Klein Braskamp, Brummel, Van Brummelen, Van der Pol (83. Jager), Smit, Frijlink, Scheggetmann, Schepers 

Scoreverloop 

’18. De Rycke 1-0 
’42. Van der Pol 1-1 
’69. Brummel 1-2 
’75. Smit 1-3 
’78. Van Brummelen 1-4