Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Club Brugge - PEC Zwolle

Vrijdagavond ging PEC Zwolle Vrouwen op bezoek bij het vrouwenelftal van Club Brugge KV. Op een moeilijk bespeelbaar veld verloren de Zwolse vrouwen dit duel uiteindelijk met 3-0. 

In de beginfase van de wedstrijd waren de Blauwvingers de betere ploeg. Het team van Sebastiaan Borgardijn wilde voetballen en creëerde hierdoor ook goede kansen. Echter was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam. Een hoekschop van Silke Demeyere draaide in één keer het doel in. Kort daarna werd de voorsprong verdubbeld. De Zwolse defensie was niet scherp, waardoor aanvoerster Heleen Jaques de vrouwen van Club Brugge KV op een 2-0 voorsprong zette. 

In de tweede helft begon PEC Zwolle Vrouwen goed, waardoor het de kans kreeg om de aansluitingstreffer te maken. Joyce Mijnheer zag haar schot echter afketsen op de paal. Een paar minuten daarna was het wederom Mijnheer die de 2-1 op haar schoen had, maar ze faalde één-op-één met de doelman. De ploeg uit België strafte deze gemiste kansen genadeloos af, door de 3-0 te scoren. Wederom vond Demeyere het net, door een vrije trap achter PEC Zwolle Vrouwen-doelman Nadja Olthuis te schieten. Hierdoor bleven de drie punten in België achter. 

Scoreverloop: 
'18          Silke Demeyere  1-0 
'20          Heleen Jaques    2-0  
’78          Silke Demeyere  3-0

Opstellingen: 
Club Brugge KV Vrouwen:   Jody Vangheluwe, Tine De Caigny, Heleen Jaques, Nicky Van den Abbeele, Jana Coryn, Silke Demeyere, Barbara Lezy, Bieke Vandenbussche  (’54 Ellen Lagrange),  Amber De Priester  (’60 Elle Decorte),  Lynn Senaeve, Jassina Blom  (’83 Kay Cuvelier).

PEC Zwolle Vrouwen:  Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman, Jorie Schepers  (’66 Jennieke van der Pol),  Tessa Klein Braskamp, Anouk van Vilsteren, Yvette van Daelen  (’46 Joyce Mijnheer),  Suzanne Giesen (’46 Merlin Tiemens),  Rebecca Doejaaren, Judith Frijlink, Marije van Dam.