Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Club Brugge

PEC Zwolle Vrouwen wint terecht van Club Brugge

Op een kille vrijdagavond trapten de PEC Zwolle dames af voor de belangrijke testcase tegen Club Brugge. Door een winstpartij kunnen de Zwollenaren blijven aanhaken met de subtop. Verlies daarentegen zou een plek in de onderste regionen van de BeNe League betekenen. Het spelbeeld was al snel duidelijk. Club Brugge had vanaf het eerste moment weinig tot niks in te brengen tegen een sterk en oppermachtig PEC Zwolle.

Minpunt in de eerste helft was wel dat PEC Zwolle erg slordig was in de passing. Club Brugge kon hier niet van profiteren hoewel de Blauwvingers in de twaalfde minuut geluk hadden dat een handsbal van Jorie Schepers in de zestien na een schot van Brugge speelster Jassina Blom over het hoofd werd gezien door de overigens verder goed leidende scheidsrechter Kampman. De thuisploeg sloeg de klok in de eerste helft. Zo kreeg het team van trainer Sebastiaan Borgardijn een paar goede mogelijkheden na voorzetten van de uitstekend spelende Sharon Bruinenberg. De grootste kans kreeg Joyce Mijnheer die een goede kopbal rakelings over het doel van Brugge zag dwarrelen.

Na de rust begon de wedstrijd onstuimig, met zowaar een paar schoten uit de tweede lijn van Club Brugge. Hierna begon PEC Zwolle de duimschroeven steeds strakker aan te draaien bij de Belgische tegenstander maar de bal leek er maar niet in te mogen. Kansen waren er voor Suzanne Giesen, uit een corner tikte ze de bal rakelings naast de paal en Joyce Mijnheer, die een goed schot knap onschadelijk gemaakt zag worden door keepster Jody Vangheluwe. De keepster van de Belgen dreigde uit te groeien tot speelster van de wedstrijd doordat ze in de zeventigste minuut met een fantastische reflex een keihard schot van Yvette van Daelen uit haar doel wist te boxen.  De PEC Zwolle dames weigeren zich echter neer te leggen bij een gelijkspel en blijven geconcentreerd druk zetten. Uiteindelijk zien ze hun inspanningen beloond, in de 88e minuut slingert Tessa Klein Braskamp een hoge voorzet de zestien in die miraculeus diagonaal binnen wordt gekopt door duveltje uit een doosje Suzanne Giesen. De vreugde is enorm en na het laatste fluitsignaal vallen de PEC Zwolle Vrouwen dolgelukkig hun familie en vrienden in de armen aan de zijkant van het veld.  Trainer Sebastiaan Borgardijn kan trots en tevreden zijn over deze teamprestatie. De tiende plaats is na deze avond nog steeds in handen van de Zwollenaren dat nu tien punten heeft uit negen wedstrijden.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle – Club Brugge (0-0) 1-0
vrijdag 14 november 2014 19.30 uur
IJsseldelta stadion, Zwolle

Scoreverloop:
89’ 1-0 Giesen

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Kogelman, Klein Braskamp, Te Winkel (88’ Scheggetmann), Van Vilsteren (80’ Jager), Van der Pol, Mijnheer (70’ Huls), Bruinenberg, Van Daelen, Schepers en Giesen.

Opstelling Club Brugge : Vangheluwe, De Caigny, Jaques, Mannaert (’74 Cuvelier), Van den Abbeele, Coryn, Lezy, De Priester (60’Haesebroek), Lagrange (90