Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Cloppenburg Frauen

PEC Zwolle Vrouwen speelt gelijk tegen BV Cloppenburg Frauen

De winterstop is voorbij en dat betekent dat ook de selectie van PEC Zwolle Vrouwen weer van start is gegaan. Waar volgende week de eerste officiële wedstrijd voor de KNVB Beker op het programma staat, werd er zaterdagavond geoefend tegen het Duitse BV Cloppenburg Frauen. Deze tegenstander speelt haar wedstrijden in de 2. Frauen Bundesliga Staffel Nord.

Het duel gaat gelijk op in de eerste helft, maar echt grote kansen worden er nauwelijks gecreëerd. Hierdoor gaan beide elftallen met een 0-0 tussenstand de rust in. Na de thee maakt Moon Pondes haar officieuze debuut voor PEC Zwolle Vrouwen. De jonge doelvrouw was langdurig geblesseerd, maar komt tegen de Duitse tegenstander binnen de lijnen voor Nadja Olthuis. PEC Zwolle Vrouwen krijgt vervolgens mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar pogingen van onder meer Anouk van Vilsteren en Yvette van Daelen worden niet tot treffer gepromoveerd. Ook Pondes onderscheidt zichzelf nog meerdere keren knap, maar in de 75 e minuut is het dan toch raak voor de bezoekers. Een afvallende bal na een hoekschop komt voor de voeten van de 25-jarige Nadine Luker, die haar team op een 0-1 voorsprong zet. Ruim tien minuten later wordt de stand echter gelijkgetrokken door de ingevallen Rebecca Doejaaren. De spits bekroont een mooi opgebouwde aanval, waardoor het duel uiteindelijk eindigt in een 1-1 gelijkspel. 

Volgende week vrijdag staat er een bijzonder affiche op het speelschema voor PEC Zwolle Vrouwen. Om 19.00 uur treft de hoofdselectie voor de KNVB Beker namelijk Jong PEC Zwolle Vrouwen. Wil jij deze unieke wedstrijd niet missen? De entree is gratis voor toegang tot het MAC3PARK stadion.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – BV Cloppenburg Frauen

Basisopstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Suzanne Giesen, Kirsten Bakker, Merlin Tiemens, Judith Frijlink, Lydia Borg, Yvette van Daelen, Anouk van Vilsteren, Lauri Weijkamp, Marion Kappert.

BV Cloppenburg Frauen : Nienke Oethof, Anna Johanning, Janine Angrick, Jalila Dalaf, Lisa Josten, Agnieszka Winczo, Nadine Luker, Caiole da Silva Costa, Daniela Lowenberg, Marta Stossa, Lysanne van der Wal.

Scoreverloop
’75. Nadine Luker 0-1
’88. Rebecca Doejaaren 1-1