Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen onderuit in Amsterdam

PEC Zwolle Vrouwen is de play-offs in de kampioenspoule met een nederlaag begonnen. Het team van trainer Wim van der Wal ging in Amsterdam met 3-1 onderuit tegen Ajax Vrouwen. 

Op Sportpark de Toekomst had de thuisploeg vanaf de aftrap de touwtjes stevig in handen. Binnen 7 minuten resulteerde dit in een eerste kans voor Van Lunteren, maar de Zwolse keepster Bukovec wist knap redding te brengen. Een paar minuten later keken de Blauwingers alsnog tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop raakte Van den Bighelaar eerst nog de lat, maar via de rebound wist ze het net alsnog te vinden: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen probeerde na deze vroege achterstand wat uit de schulp te kruipen en wist enkele kleine mogelijkheden bij elkaar te spelen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet, terwijl aan de overkant Ajax in de persoon van Folkertsma de paal raakte. Met een half uur spelen op de klok, verdubbelde de thuisploeg de score alsnog. Een hoekschop van Van Dongen draaide rechtstreeks het doel in. Een paar minuten later schoot Van Lunteren vanaf de rand van het strafschopgebied de hoop op een Zwols resultaat definitief aan diggelen, door de bal koelbloedig in de hoek te leggen. 

In het tweede bedrijf kwam PEC Zwolle Vrouwen meer in het spel. Na twintig minuten spelen resulteerde dit in een verdiende treffer, toen Holmes een hoekschop doeltreffend afrond. Mede door dit doelpunt gooide de speelsters alle schroom van zich af en werd er jacht gemaakt op de aansluitingstreffer. Er vielen enkele hachelijke situaties te noteren in het Amsterdamse doelgebied, waar Van der Gragt onder andere een bal van de lijn wist te halen. Ook zag keepster Sarasola een bal op de lat eindigen en was er nog een grote kopkans voor Holmes die het vizier net niet op scherp had staan. Gescoord werd er niet meer, waardoor PEC Zwolle Vrouwen een plekje zakt op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen. De Blauwvingers vinden zichzelf terug op plaats vier en treffen aanstaande vrijdag in een onderlinge confrontatie de huidige nummer drie van de ranglijst sc Heerenveen.  

Wedstrijdstatistieken 
Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (3-0  ). 9. Van den Bighelaar 1-0, 31. Van Dongen  2-0, 36. Van Lunteren 3-0. 64. Holmes 3-1

Opstelling Ajax Vrouwen  : Sarasola; Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Kaagman, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Folkertsma (69. Reichardt), Bakker (91. Payne) 

Opstelling PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Doejaaren (81. Weijkamp).