Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax Vrouwen

Amsterdamse koploper maat te groot voor PEC Zwolle Vrouwen

De competitie is al enige tijd onderweg en de verhoudingen tussen de teams wordt langzaam maar zeker duidelijk. Waar PEC Zwolle Vrouwen tot nu toe helaas weinig duels heeft weten te winnen, is bij tegenstander Ajax Vrouwen tot nu toe het omgekeerde het geval. De Amsterdammers zijn bezig aan een goed seizoen en staan op de eerste positie in de Eredivisie Vrouwen. Kortom, de wedstrijd tussen de Zwollenaren en de Ajacieden is een treffen tussen de koploper en de hekkensluiter.

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd is er echter weinig te zien van het grote verschil op de ranglijst tussen beide teams. PEC Zwolle Vrouwen speelt goed gegroepeerd en de bezoekers zijn bij vlagen slordig aan de bal. Dit resulteert in enkele dreigende momenten voor de thuisploeg, maar in deze aanvallen zit te weinig stootkracht en precisie om ook daadwerkelijk te scoren. In de minuten die volgen zetten de Amsterdammers meer druk naar voren. Dit resulteert in de negentiende minuut in de openingstreffer. Marjolijn van den Bighelaar stuurt Inessa Kaagman op de rechterflank weg, die vervolgens het overzicht behoudt en de bal teruglegt op Van den Bighelaar. De Zwolse defensie staat uit positie, waardoor ze de bal vrijstaand in het doel kan schieten: 0-1. In het vervolg creëren beide elftallen weinig kansen. Hierdoor gaan de elftallen met een 0-1 stand de kleedkamer in voor de rust.

Na de thee is de eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle Vrouwen. Esmee de Graaf schiet van afstand, maar haar poging kan door doelvrouw Eli Sarasola tot hoekschop worden verwerkt. Na 53 minuten vergroten de Amsterdammers de score. Kaagman passt naar Desiree van Lunteren, die PEC Zwolle Vrouwen-verdediger Kyra Scheggetmann aftroeft en de bal in de korte hoek schiet: 0-2. De selectie uit Amsterdam krijgt daarna twee goede kansen via Kaagman en Chantal de Ridder, maar tot twee maal toe redt doelvrouw Nadja Olthuis bekwaam. Na ruim een uur te hebben gespeeld heeft PEC Zwolle Vrouwen dé mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Rebecca Doejaaren komt vrij voor het Amsterdamse doel te staan, maar raakt de bal niet goed, waardoor deze kans verkeken is. Waar de thuisploeg uit Zwolle lange tijd prima mee kon komen met Ajax Vrouwen, geeft het elftal van trainer/coach Joran Pot de wedstrijd in het laatste kwartier volledig uit handen. Zo scoort Ajax Vrouwen in totaal nog drie keer via Van Lunteren (0-3), Van den Bighelaar (0-4) en invaller Marlous Pieete (0-5). Toch viel er nog wel één mooi moment te noteren. PEC Zwolle Vrouwen-speelster Pascalle Tang kwam in de 85e minuut binnen de lijnen voor Kyra Scheggetmann. Ze maakte zodoende haar rentree in de Eredivisie Vrouwen na zwaar en langdurig blessureleed. Aan de Zwolse speelsters de taak om deze wedstrijd snel te vergeten en zich te richten op de eerstvolgende competitiewedstrijd aanstaande dinsdag tegen Achilles’29 Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Ajax Vrouwen
Scheidsrechter: Jan van Dijk
Toeschouwers: 465

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Marije van Dam, Judith Frijlink, Kyra Scheggetmann (’85. Pascalle Tang), Merlin Tiemens, Suzanne Giesen, Nurija van Schoonhoven, Yvette van Daelen (’74. Kirsten Bakker), Maxime Bennink, Esmee de Graaf en Rebecca Doejaaren (’63. Lauri Weijkamp).
Ajax Vrouwen : Eli Sarasola, Liza van der Most, Daphne Koster, Kelly Zeeman, Davina Philtjens, Inessa Kaagman, Chantal de Ridder (’67. Betsy Hassett), Desiree van Lunteren (’77. Ana Romero), Marjolijn van den Bighelaar, Loïs Oudemast (’67. Marlous Pieete) en Lucienne Reichardt.

Scoreverloop
‘19. Marjolijn van den Bighelaar 0-1
’53. Desiree van Lunteren 0-2
’76. Desiree van Lunteren 0-3
’81. Marjolijn van den Bighelaar 0-4
’84. Marlous Pieete 0-5