Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax Vrouwen

Zakelijk Ajax Vrouwen wint ook in Zwolle

Vrijdagavond stond de wedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en de vrouwenselectie van Ajax op het programma. Een duel tussen de koploper en de nummer laatst van de Eredivisie Vrouwen. Het elftal uit Amsterdam is bezig aan een indrukwekkende reeks. Zo is het nog ongeslagen in de competitie en won het maar liefst tien van de elf gespeelde wedstrijden. Bij de Zwollenaren begon Lauri Weijkamp in de basisopstelling. Zij verving de geblesseerde aanvaller Rebecca Doejaaren.

Ondanks het grote verschil in punten op de ranglijst, laat PEC Zwolle Vrouwen zien niet bang te zijn. Vol energie begint het elftal van trainer/coach Carin Meesters-Bakhuis aan de wedstrijd. Zo zijn de Blauwvingers meerdere keren dreigend via rechtsbuiten Esmee de Graaf, maar dit resulteert verder niet echt in grote kansen. Na een poging van Merel van Dongen, krijgt Ajax Vrouwen in de twaalfde minuut de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Soraya Verhoeve kan vrij richting het Zwolse doel lopen, maar ze trapt de bal over het doel van keepster Nadja Olthuis heen. Na een half uur zijn het opnieuw de Amsterdammers die dichtbij een treffer zijn. Marjolijn van den Bighelaar ziet haar inzet op de paal belanden, waarna de return van Kelly Zeeman een prooi is voor Olthuis. Eén minuut later trapt Verhoeve het leer voor het doel. Desiree van Lunteren glijdt de voorzet langs de doelvrouw van PEC Zwolle, maar ook naast de paal. Zodoende blijft de tussenstand 0-0. Ondanks dat de bezoekers uit Amsterdam wat meer kansen hebben gecreëerd, blijven de Zwollenaren goed meespelen en druk naar voren zetten. Na pogingen van Judith Frijlink en Suzanne Giesen uit vrije trappen, ontvangt Van den Bighelaar de bal in de 43 e minuut vrij in het zestienmetergebied. Ze trapt op doel, maar Olthuis pareert deze inzet met een briljante redding. Beide elftallen lijken vervolgens met een gelijke stand te gaan rusten, maar niets blijkt minder waar. Een korte hoekschop van Ajax Vrouwen komt terecht bij Davina Philtjens. Zij lepelt de bal voor het doel, waarna Zeeman van dichtbij hard binnenkopt: 0-1.

Na tien minuten in de tweede helft te hebben gespeeld krijgt Ajax Vrouwen kort achter elkaar twee grote kansen. Nadat Desiree van Lunteren de bal naast heeft geschoten, kan Marlous Pieete op het doel van PEC Zwolle Vrouwen aflopen. Olthuis is echter attent en plukt de bal voor haar voeten weg. In de 61 e minuut ontvangt Weijkamp de bal op de rechterflank. Ze probeert het van afstand en ziet dat haar schot in het zijnet terechtkomt. Een goede poging van de Zwolse jongeling. Nadat invaller Betsy Hassett namens Ajax Vrouwen nog een grote kans heeft gemist, komt de bal in de 69 minuut rond de middenlijn voor de voeten van Yvette van Daelen terecht. De aanvaller van de Zwolse ploeg ziet dat de Amsterdamse keepster ver voor haar doel staat en vuurt vervolgens een kanonskogel af. Eli Sarasola Nieto is echter op tijd terug om haar inzet te vangen. Nadat de goed keepende Olthuis nog een inzet van Van Lunteren pareert, is het na 71 minuten wel raak voor de bezoekers. Met een diagonaal schot zet Soraya Verhoeve de tweede treffer van de avond op het scorebord: 0-2. Na nog kansen voor Van den Bighelaar en PEC Zwolle Vrouwen-speelster Maxime Bennink, gooit de selectie uit Amsterdam het duel vlak voor tijd in het slot. Door doelpunten van Hassett en Inessa Kaagman eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 0-4. Hierdoor blijft Ajax Vrouwen in de competitie ongeslagen en moeten de Zwollenaren zich opmaken voor het eerstvolgende duel tegen sc Heerenveen Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – Ajax Vrouwen
Scheidsrechter: dhr. Jensch

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Suzanne Giesen, Kyra Scheggetmann, Anouk van Vilsteren, Nurija van Schoonhoven, Judith Frijlink (’75. Lydia Borg), Maxime Bennink, Lauri Weijkamp (’85. Jeslin Niens), Esmee de Graaf en Yvette van Daelen.
Ajax Vrouwen : Eli Sarasola Nieto, Kelly Zeeman, Daphne Koster, Merel van Dongen, Davina Philtjens, Anouk Hoogendijk, Marlous Pieete, Desiree van Lunteren (’76. Inessa Kaagman), Marjolijn van den Bighelaar, Soraya Verhoeve (’73. Chantal de Ridder) en Loïs Oudemast (’60. Betsy Hassett).

Scoreverloop
’45. Kelly Zeeman 0-1
’71. Soraya Verhoeve 0-2
’87. Betsy Hassett 0-3
’89. Inessa Kaagman 0-4