Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax Vrouwen - PEC Zwolle

Koploper Ajax Vrouwen te sterk voor Zwollenaren

Vrijdagavond stond de zesde speelronde van de Eredivisie Vrouwen op het programma. Het Zwolse vrouwenelftal nam het hierin op tegen koploper Ajax Vrouwen, dat zonder puntverlies eerste staat. Om 19.30 uur floot scheidsrechter Duindam op sportpark de Toekomst voor het begin van dit duel.

Al snel bleek waarom de Amsterdammers bovenaan staan in de competitie. Het elftal van trainer Ed Engelkes speelde vol vertrouwen en was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. Waar spits Chantal de Ridder in de 37 e minuut de eerste treffer scoorde (1-0), was het Desiree van Lunteren die deze tussenstand zes minuten later verdubbelde (2-0).

Na de thee hielden de Blauwvingers de stand lange tijd op 2-0, maar in het laatste kwartier sloeg de equipe uit Amsterdam alsnog drie keer toe. Door doelpunten van Kelly Zeeman (3-0), invaller Betsy Hassett (4-0) en Marjolijn van den Bighelaar (5-0) werd de eindstand uiteindelijk op 5-0 bepaald. Zo blijft Ajax Vrouwen tot nu toe zonder puntverlies en is het zaak voor de Zwollenaren om vertrouwen te blijven houden en vol energie toe te leven naar het eerstvolgende treffen tegen PSV Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken
Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 5-0
Scheidsrechter: dhr. Duindam

Opstellingen
Ajax Vrouwen : Elixabete Sarasola, Daphne Koster, Merel van Dongen, Davina Philtjens (’55. Inessa Kaagman), Anouk Hoogendijk (’61. Vita van der Linden), Kelly Zeeman, Soraya Verhoeve, Loïs Oudemast (’69. Betsy Hassett), Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar en Chantal de Ridder.

PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Kirsten Bakker, Kyra Scheggetmann, Anouk van Vilsteren, Sharon Bruinenberg, Suzanne Giesen, Lydia Borg (’69. Nurija van Schoonhoven), Esmee de Graaf (’80. Yvette van Daelen), Rebecca Doejaaren (’58. Maxime Bennink) en Judith Frijlink.

Scoreverloop
’37. Chantal de Ridder 1-0
’43. Desiree van Lunteren 2-0
’78. Kelly Zeeman 3-0
’80. Betsy Hassett 4-0
’82. Marjolijn van den Bighelaar 5-0