Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle Vrouwen moet genoegen nemen met punt tegen Ajax Vrouwen

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de thuiswedstrijd tegen Ajax Vrouwen op het programma. De Zwolse formatie van trainer/coach Wim van der Wal wilde zich graag revancheren voor de onnodige thuisnederlaag van afgelopen dinsdag tegen ADO Den Haag Vrouwen. Dat lukte heel aardig. Toch voelde het behaalde gelijkspel (2-2) na afloop heel dubbel.

Ajax Vrouwen begon sterk aan het duel, maar echte kansen werden er niet genoteerd. PEC Zwolle Vrouwen had het achterin goed staan en kwam nauwelijks in de problemen. Lucienne Richardt was met een schot net naast weliswaar in de buurt van de openingstreffer, maar dat was het dan ook wel. PEC Zwolle Vrouwen kon aanvallend weinig in de melk brokkelen maar was spekkoper toen de eerste kans een doelpunt opleverde. Esmee de Graaf kreeg de bal tot bij Lauri Weijkamp, die op haar bovenbeen de bal onder controle bracht en netjes afdrukte: 1-0. Hierna kwam PEC Zwolle Vrouwen ook veel beter in de wedstrijd en wat er bij vlagen goed en aanvallend gevoetbald.

Na rust was het Ajax Vrouwen dat het meeste balbezit had, maar net als voor rust stond het als een huis bij de Zwollenaren. Na een klein uur spelen kwam het zelfs op 2-0 via Babiche Roof. Ajax Vrouwen ging vervolgens vol op de aanval spelen, waardoor het achterin alarmfase één was. Toch bleek PEC Zwolle Vrouwen lang op de been. Via de rechterflank waar 'Vrouw van de Wedstrijd' Abby Holmes geregeld levensgevaarlijk opkwam, stichtte Zwolle het nodige gevaar en Roof was zelfs op aangeven van Holmes dichtbij de derde treffer van de avond. Zover kwam het niet voor Zwolle, dat in de slotfase vol onder druk werd gezet. Dit leverde in de 87e minuut de 2-1 op voor de Amsterdammers. Stefanie van der Gragt zorgde voor de aansluitingstreffer. Ajax Vrouwen rook bloed en kwam in de eerste minuut van de in totaal vier minuten blessurtijd tot de 2-2. Marjolijn van den Bighelaar zorgde voor de tweede tegentreffer in vijf minuten. Daarmee was het nog niet gedaan. De nummer 2 kon geen averij oplopen en ging door voor de winst. Van der Gragt was nog dichtbij de winnende voor Ajax Vrouwen, maar zag haar inzet toch hoekschop verwerkt worden. PEC Zwolle Vrouwen wist het punt vast te houden. Een punt waar vooraf voor getekend zou worden, maar die door de late tegenteffers zuur smaakte. Waar Ajax Vrouwen concurrent FC Twente Vrouwen verder zag uitlopen, heeft PEC Zwolle Vrouwen de vierde plaats nog altijd in handen, al is de strijd om plek 5 spannender dan ooit.

Nummer 3 PSV Vrouwen heeft 19 punten, waarna PEC Zwolle Vrouwen (4), sc Heerenveen Vrouwen (5) en ADO Den Haag Vrouwen (6) volgen met 18 punten. Ook nummer 7 Achilles '29 Vrouwen doet met 17 punten nog volop mee. Volgende week vrijdag speelt PEC Zwolle Vrouwen wederom een thuiswedstrijd. Dan is sc Heerenveen Vrouwen de tegenstander.

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen: 2-2 (1-0).

Scheidsrechter:   dhr. Van Dijk 
Gele kaarten:  Roof (PEC Zwolle Vrouwen) en Van der Gragt (Ajax Vrouwen) 
Toeschouwers:  3165

PEC Zwolle Vrouwen:    Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink (77. Doejaaren), De Graaf en Weijkamp (90.Niens).

Ajax Vrouwen:   Nieto, Van der Most, Van der Gragt, Van Dongen, Kaagman, Van den Bighelaar, Van der Linden (70. Verhoeve), Bakker, Reichardt (63. Van Lunteren), Zeeman en Payne.

Scoreverloop:  
28. Weijkamp 1-0 
57. Roof 2-0 
87. Van der Gragt 2-1 
90+1. Van den Bighelaar 2-2