Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen verliest nipt van Ajax Vrouwen

Vrijdag stond de wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen op het programma. Het duel begon om 19.30 en werd gespeeld op sportpark De Toekomst. Het is de tweede keer dit seizoen dat beide elftallen elkaar treffen. Enkele weken geleden verloor het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn in het IJsseldelta stadion door een late treffer met 0-1 van de Amsterdamse formatie.

Het is de thuisploeg die in de eerste helft de grootste kansen krijgt om op voorsprong te komen. Zo kopt Inessa Kaagman een voorzet van Marlous Pieëte over het doel, schiet Chantal de Ridder kort daarna vrij voor doelvrouw Nadja Olthuis naast, wordt een vrije trap van Kaagman in de 25 e minuut via de Zwolse doelvrouw knap tot hoekschop verwerkt en volleert Eshly Bakker de bal in de 33 e minuut naast het doel van PEC Zwolle Vrouwen. Gedurende de eerste helft komen de Blauwvingers beter in de wedstrijd. Doordat er uiteindelijk niet wordt gescoord, gaan beide elftallen met 0-0 de rust in.

Vlak na de thee krijgt Lesley te Winkel een mogelijkheid om haar elftal op voorsprong te brengen. Na een mooie actie suist haar inzet via de lat voor het doel van Ajax Vrouwen langs. Vlak daarna lijkt de Amsterdamse ploeg via Bakker te scoren, maar haar poging komt tegen de paal terecht. Na een uur te hebben gespeeld is het PEC Zwolle-middenveldster Tessa Klein Braskamp die het probeert. Haar zwabberschot wordt echter met moeite gestopt door de Spaanse keepster Elixabete Sarasola Nieto. Drie minuten daarna is het raak voor Ajax Vrouwen. Na balverlies op het middenveld geeft invaller Loïs Oudemast de bal voor op collega-invaller Mandy Versteegt. Waar ze in eerste instantie stuit op Olthuis, tikt ze de rebound beheerst binnen: 1-0. De Zwollenaren laten bij vlagen zien goed te spelen, maar tot doelpunten leidt dit niet. Zodoende verliest PEC Zwolle Vrouwen ook de tweede wedstrijd dit seizoen van Ajax Vrouwen met een minimaal verschil. De eerstvolgende wedstrijd spelen de Zwollenaren op vrijdag 6 november 2015, in het IJsseldelta stadion tegen ADO Den Haag Vrouwen.

Wedstrijdstatistieken
Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Dave de Vries

Scoreverloop
’62. Mandy Versteegt

Opstellingen
Ajax Vrouwen : Elixabete Sarasola Nieto, Liza van der Most, Daphne Koster, Merel van Dongen , Marlous Pieete, Tessel Middag (’46. Loïs Oudemast), Desiree van Lunteren, Eshly Bakker, Kelly Zeeman, Chantal de Ridder (’46. Mandy Versteegt), Inessa Kaagman (’74. Marjolijn van den Bighelaar).

PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Lesley te Winkel, Suzanne Giesen (’74. Kyra Scheggetmann), Kirsten Bakker, Merlin Tiemens, Tessa Klein Braskamp, Sharon Bruinenberg, Judith Frijlink, Anouk van Vilsteren (’79. Yvette van Daelen), Joyce Mijnheer (’62. Rebecca Doejaaren), Esmee de Graaf.