Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

Vrijdagavond stond de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en Ajax op het programma. Dit duel, dat in het IJsseldelta stadion werd gespeeld, begon om 19.30 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Lars Eleveld.

Het zijn de bezoekers uit Amsterdam die vanaf het begin het initiatief nemen. PEC Zwolle Vrouwen staat gegroepeerd en houdt de linies kort. Veel grote kansen worden er in de beginfase van dit duel dan ook niet gecreëerd. De enkele afstandsschoten blijken een makkelijke prooi voor Nadja Olthuis. De eerste echte mogelijkheid voor Ajax Vrouwen vindt plaats in de 23e minuut. Yvette van Daelen verliest de bal op de linkerflank, waarna haar directe opponent richting het zestienmetergebied opstoomt. Ze bereikt Inessa Kaagman met een goede pass, die volledig vrij voor keepster Olthuis komt te staan. De Zwolse doelvrouw speelt echter een sterke wedstrijd en pareert haar inzet tot twee maal toe, waardoor de stand gelijk blijft. Het is Ajax Vrouwen dat druk blijft zetten en in de 32e minuut opnieuw een kans krijgt. Marjolijn van den Bighelaar probeert het met een schot van net buiten het strafschopgebied, maar ziet dat deze poging via het been van een verdedigster bovenop de doellat terechtkomt. Ook de hoekschop die volgt levert gevaar op. Een kopbal lijkt in het doel te belanden, maar verdedigster Kirsten Bakker besluit de bal met haar hand voor de doellijn weg te halen. Dit wordt gezien door de leidsman, die Bakker met een rode kaart van het veld stuurt en een penalty toekent aan de Amsterdammers. Het is Kaagman die achter de bal gaat staan. Ze neemt een aanloop, maar schiet het leer niet in het doel, maar tegen het aluminium. De thuisploeg komt hier goed weg en trainer/coach Sebastiaan Borgardijn besluit in het restant van het duel 4-4-1 te spelen.

Ondanks een numerieke minderheid blijft de stand in de tweede helft lange tijd gelijk. PEC Zwolle Vrouwen speelt goed georganiseerd en Ajax heeft moeite door deze Zwolse muur heen te komen. Toch wordt de druk tegen het einde van de wedstrijd door de bezoekers steeds verder opgevoerd. Merel van Dongen kopt in de 76e minuut net naast het doel en een afstandsschot van Tessel Middag vliegt rakelings langs de paal tegen de boarding aan. PEC Zwolle Vrouwen geeft ook in de laatste minuten alles, maar komt in de 85e minuut toch nog op achterstand, nadat Kelly Zeeman de bal uit de kluts langs Olthuis tegen de touwen schiet. Een Zwols slotoffensief levert, tot teleurstelling van de ruim 800 aanwezige toeschouwers, geen treffer meer op. Zodoende wint Ajax de wedstrijd uiteindelijk van een strijdvaardig PEC Zwolle Vrouwen, dat ondanks de nederlaag met een positief gevoel kan terugkijken op deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken 
PEC Zwolle Vrouwen – Ajax Vrouwen 0-1 (0-0)

Scoreverloop 
’85. Zeeman 0-1

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Te Winkel, Scheggetmann, Bakker, Van Dam, Klein Braskamp (’38. Giesen), Bruinenberg, Frijlink, Van Vilsteren (’76. Doejaaren), Van Daelen (’46. De Graaf), Mijnheer.

Ajax Vrouwen  : Du Ry, Koster, Hogewoning, Hoogendijk (’50. Van Dongen), Pieete, Middag, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Van der Linden, De Ridder (’53. Bakker), Kaagman (’63. Zeeman).