Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van Ajax. Deze wedstrijd werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en ging om 19.30 uur van start. Judith Frijlink keerde bij de Blauwvingers direct terug in de basisopstelling. De aanvallend ingestelde middenvelder ontbond kortgeleden haar contract bij ADO Den Haag, waarna ze bij de Zwollenaren terug kon keren.

In een sfeervol IJsseldelta stadion, waar ruim 3.500 toeschouwers op de tribunes zitten, laat het elftal uit Amsterdam het initiatief in de beginfase aan PEC Zwolle Vrouwen. Het lukt de Zwollenaren echter niet om dit balbezit om te zetten in doelpogingen. Door slordig balverlies lukt dit Ajax Vrouwen even later wel. Nadat een doelpoging even daarvoor op het dak van het doel terechtkwam, is het aanvaller Marjolijn van den Bighelaar die haar schot op de lat ziet belanden. Na een kwartier spelen komt Ajax Vrouwen op voorsprong. Door slordig uitverdedigen komt het leer bij Chantal de Ridder terecht. Het publiek denkt aan buitenspel, maar scheidsrechter Franca Overtoom laat doorspelen. De Ridder weet wel raad met deze mogelijkheid en laat Nadja Olthuis kansloos (0-1). Na 19 minuten krijgt PEC Zwolle Vrouwen de eerste grote kans. De Amsterdamse keeper verspeelt de bal aan Joyce Mijnheer, die snel schiet, maar haar inzet naast ziet gaan. Na een half uur spelen is het opnieuw raak voor Ajax. Wederom is De Ridder het eindstation (0-2). Twee minuten later ligt ook de derde treffer van de Amsterdamse voetbalvereniging in het doel. Loïs Oudemast profiteert van de Zwolse onrust en brengt de stand op een comfortabele 0-3 voor Ajax Vrouwen. In de 34e minuut gaat Mijnheer op Marieke Ubachs af. Met een mooie boogbal schiet ze de bal over de sluitpost heen tegen de touwen. Tot teleurstelling van het Zwolse publiek geeft de assistent-scheidsrechter alleen aan dat het buitenspel is, waardoor het doelpunt wordt afgekeurd.

In de tweede helft besluit Borgardijn om twee wissels door te voeren. Aanvaller Rebecca Doejaaren komt in het veld voor verdediger Kyra Scheggetmann en Suzanne Giesen vervangt Jennieke van der Pol. Door deze wissels gaat PEC Zwolle Vrouwen aanvallender spelen. Dit pakt echter niet goed uit, want al na één minuut in het tweede bedrijf scoort Ajax Vrouwen de 0-4. Marlous Pieete trapt het leer beheerst in de verre hoek. De Amsterdammers blijven de bovenliggende partij en komen binnen het uur ook op 0-5. Weer is het Pieete die een doelpunt mag bijschrijven. Na 59 minuten scoort PEC Zwolle Vrouwen een eretreffer. Het is de jonge invaller Doejaaren die de bal via de binnenkant van de paal binnenschiet (1-5). Een leuk moment voor de 16-jarige speelster. Nadat Van den Bighelaar nog één keer heeft gescoord (1-6) fluit de scheidsrechter na 90 minuten voor het einde van het duel. 

Zie hieronder het fotoverslag. 

Wedstrijdstatistieken 
PEC Zwolle Vrouwen – Ajax Vrouwen 1-6 (0-3) 
Scheidsrechter: Franca Overtoom

Scoreverloop 
’15. De Ridder 0-1 
’30. De Ridder 0-2 
’32. Oudemast 0-3 
’46. Pieete 0-4 
’57. Pieete 0-5 
’59. Doejaaren 1-5 
’76. Van den Bighelaar 1-6

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer, Yvette van Daelen, Sharon Bruinenberg, Jennieke van der Pol (’46. Suzanne Giesen), Kyra Scheggetmann (’46. Rebecca Doejaaren), Judith Frijlink (’64. Lesley te Winkel), Marije van Dam.

Ajax Vrouwen : Marieke Ubachs, Liza van der Most, Daphne Koster, Petra Hogewoning, Marlous Pieete (’75. Claudia van den Heiligenberg), Tessel Middag (’59. Kelly Zeeman), Desiree van Lunteren, Lauren Delleman, Loïs Oudemast (’59. Eshly Bakker), Chantal de Ridder, Marjolijn van den Bighelaar.