Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de uitwedstrijd tegen Ajax. Dit was de zevende competitiewedstrijd in de BeNe League voor de Zwollenaren. De wedstrijd werd gespeeld op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. De ploegen trapten om 19.30 uur af.

In het begin van de wedstrijd gaan de teams gelijk op en er wordt veel vooruit gespeeld. De Blauwvingers weten de Amsterdamse tegenstander van het doel af te houden. In de vijftiende minuut dient zich wel de eerste echte kans voor de tegenpartij aan, maar de Amsterdammers weten niet tot scoren te komen. Vier minuten later is het wel raak: PEC Zwolle Vrouwen wordt onzeker en de Amsterdamse Lauren Delleman maakt hier gebruik van door de 1-0 te scoren. De Zwollenaren krijgen vervolgens mogelijkheden om de gelijkmaker te produceren, maar de ploeg van Sebastiaan Borgardijn is niet in staat de kansen af te ronden. Met een 1-0 achterstand gaan de Zwolse vrouwen de kleedkamer in.

De tweede helft gaat gelijk goed van start voor de Blauwvingers. De Amsterdamse doelvrouw verspeelt de bal wat ongelukkig, waardoor deze bij Joyce Mijnheer terecht komt. Ze schiet de bal er met een lob vanaf dertig meter knap in: 1-1. Ajax laat het er niet bij zitten en schakelt een tandje bij. Binnen nog geen drie minuten worden de 2-1 en de 3-1 door de thuisploeg gescoord. Toch blijft Zwolle aanvallend voetballen, wat een aantal kansen voor onder andere Tessa Klein Braskamp en Mijnheer oplevert. De Zwolse ploeg slaagt er echter niet in deze kansen af te maken, waardoor na het laatste fluitsignaal de 3- 1 achterstand op het scorebord blijft staan.

Wedstrijdstatistieken
Ajax – PEC Zwolle Vrouwen 3-1 (1-0)
Scheidsrechter: dhr. De Jong

Opstellingen
Ajax : Ubachs, Van der Most, Hogewoning, Pieete (’66. Oudemast), Middag, Van den Heiligenberg, Bakker, Delleman, Zeeman, Faith Melin, Kaagman (’69. Van Lunteren).
PEC Zwolle Vrouwe n : Olthuis, Heuvels (’69. Te Winkel), Kogelman, Klein Braskamp, Van Vilsteren, Van der Pol (’74. Huls), Schepers (’67. Scheggetmann), Mijnheer, Bruinenberg, Van Daelen, Giesen.

Scoreverloop
’19. Delleman 1-0
’46. Mijnheer 1-1
’66. Oudemast 2-1
’68. Van den Heiligenberg 3-1