Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Ajax

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van Ajax. Onder toeziend oog van vele supporters begon het duel om 19.30 uur. Hier voorafgaand speelden de meisjes van ZAC / Zwolsche Boys C1 en SC Genemuiden C1 een leuke voorwedstrijd.

In de beginfase van de eerste helft is Ajax Vrouwen de bovenliggende partij. Het elftal uit Amsterdam krijgt in de 26e minuut de eerste mogelijkheid, na geklungel in de Zwolse verdediging. De eerste inzet van Eshly Bakker wordt nog knap gepakt door Nadja Olthuis, maar in de rebound is ze kansloos op de poging van diezelfde Bakker: 0-1. Vijf minuten later komen de bezoekers ook op 0-2, via international Claudia van den Heiligenberg. De in Roelofarendsveen geboren speelster passeert Olthuis. De Zwolse vrouwen krijgen na deze tweede tegentreffer meer kansen. Nadat Marianne van Brummelen haar inzet net naast het doel zag belanden, is het Sylvia Smit die haar team uit een vrije trap terug in de wedstrijd brengt. Met een verwoestend schot schiet ze het leer achter doelvrouw Marieke Ubachs.

Na de rust besluit trainer/coach van Ajax Vrouwen Ed Engelkes om onder andere keepster Ubachs te vervangen voor de Poolse Daria Antonczyk. PEC Zwolle Vrouwen komt steeds beter in de wedstrijd en is een groot gedeelte van het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Dit resulteert na 51 minuten in de gelijkmaker van Sharon Bruinenberg. De jeugdinternational trapt een afvallende bal van zo’n vijfentwintig meter over de ingevallen Antonczyk in het doel. Na de 2-2 probeert Ajax de winnende treffer te scoren, maar onder meer de paal en een goede actie van Verena Jager zorgen ervoor dat beide elftallen één punt overhouden aan dit duel.

De volgende competitiewedstrijd voor PEC Zwolle Vrouwen is op 12 april tegen SC Telstar Vrouwen. Meer informatie over het speelschema is  hier te vinden.

Opstellingen 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Kogelman (’68. Schepers), Klein Braskamp, Nijman (’57. Jager), Brummel, Van Brummelen, Van der Pol (‘46. Borg), Smit, Scheggetmann, Bruinenberg, Kets.

Ajax Vrouwen  : Van der Most (’65. Kaagman), Hogewoning (’46. Roof), Middag, Versteegt, Van Lunteren, Bakker, Delleman, Ubachs (‘46. Antonczyk), Zeeman, Van den Heiligenberg, Sharpe.

Scoreverloop 
’26. Bakker 0-1 
’31. Van den Heiligenberg 0-2 
’45. Smit 1-2 
’51. Bruinenberg 2-2