Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen verliest wedstrijd met hoog knuffelgehalte

Op vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen de vrouwenselectie van ADO Den Haag op het schema. Een wedstrijd waarvoor de club onder meer vele basisscholen een uitnodiging had gestuurd om bij aanwezig te zijn. Dit wierp zijn vruchten af, want de hoofdtribune van het MAC3PARK stadion was volledig gevuld met enthousiaste supporters. Daarnaast hadden de aanwezigen een knuffel met zich meegebracht voor de Teddy Bear Toss. Een actie, overgewaaid uit de Verenigde Staten, waarbij de knuffels na het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd tegelijkertijd op het veld gegooid mogen worden. De knuffeldieren worden ingezameld voor vier goede doelen.

Het is het elftal van interim-hoofdtrainer/coach Joran Pot dat in de eerste tien minuten sterker is. PEC Zwolle Vrouwen zet druk naar voren en is dreigend via Judith Frijlink en Esmee de Graaf, maar hun schoten blijken niet precies genoeg voor de openingstreffer. Na deze openingsfase worden de Blauwvingers wat slordiger. Dit leidt er toe dat ADO Den Haag Vrouwen ook kansen krijgt. Vooral nummer 9 Pia Rijsdijk krijgt goede mogelijkheden om haar elftal op voorsprong te zetten, maar de spits is niet scherp genoeg voor het doel. Zodoende blijft de stand lange tijd 0-0. Tot de 29 e minuut als De Graaf in de diepte wordt aangespeeld. Ze neemt de bal mee met de borst en tikt het leer voorbij doelvrouw Jennifer Vreugdenhil tegen de touwen: 1-0. Een mooi moment voor PEC Zwolle Vrouwen dat zo op voorsprong komt. In de 34 e minuut zijn het de Hagenaren met een mogelijkheid. Vanaf de rechterflank wordt de bal door Michelle Vrieling teruggelegd op Lindsey Keizerweerd, die ineens schiet, maar keeper Nadja Olthuis stopt haar inzet knap. Vijf minuten later wordt de stand echter wel gelijkgetrokken door de bezoekers. Olthuis trapt de bal te kort uit, waardoor een ADO Den Haag-speelster het leer doorkopt naar Victoria Pelova. De speelster maakt optimaal gebruik van dit moment en plaatst de bal in het Zwolse doel: 1-1. In de resterende minuten van de eerste helft wordt er niet meer gescoord door beide teams, waardoor de rust met een gelijkspel wordt bereikt.

Na de thee is ADO Den Haag Vrouwen een maat te groot voor de Zwolse speelsters. Nadat Sharona Tieleman de bezoekers uit Den Haag in de 51 e minuut op voorsprong zet, wordt de stand in de 59 e minuut verder vergroot. Pelova bereikt Rijsdijk met een pass op maat, waarna ze Olthuis passeert met een diagonaal geplaatst schot: 1-3. Tussendoor krijgt De Graaf wel een schietkans, maar haar poging van afstand is een gemakkelijke prooi voor keepster Vreugdenhil. PEC Zwolle Vrouwen komt nog wel één keer tot scoren. Rebecca Doejaaren ontvangt de bal aan de linkerkant van het veld. Ze probeert het van afstand en ziet dat haar schot schitterend in de verre bovenhoek belandt: 2-3. Nadat scheidsrechter Dogan Karacaoglan na ruim negentig minuten heeft gefloten voor het einde van de wedstrijd vindt er een mooi moment plaats. De vele aanwezige toeschouwers gooien hun meegebrachte knuffels tegelijkertijd op het veld, waardoor er een zee van knuffeldieren door het MAC3PARK stadion vliegt. PEC Zwolle Vrouwen heeft hard geknokt voor een goed resultaat, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in dit competitieduel met een hoog knuffelgehalte.  

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen
Scheidsrechter: Dogan Karacaoglan
Locatie: MAC3PARK stadion
Toeschouwers: 2890

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Kyra Scheggetmann, Suzanne Giesen (’77. Lydia Borg), Merlin Tiemens, Judith Frijlink, Nurija van Schoonhoven, Yvette van Daelen, Maxime Bennink (’78. Lauri Weijkamp), Rebecca Doejaaren en Esmee de Graaf.
ADO Den Haag Vrouwen : Jennifer Vreugdenhil, Helene Heemskerk, Priscilla Mesker, Michelle Vrieling, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Lindsey Keizerweerd (’79. Marthe van Erk), Mijke Roelfsema (’82. Sabine Kuilenburg), Victoria Pelova, Sharona Tieleman (’59. Nance v.d. Meer) en Yvette van der Veen.

Scoreverloop
’29. Esmee de Graaf 1-0
’39. Victoria Pelova 1-1
’51. Sharona Tieleman 1-2
’59. Pia Rijsdijk 1-3
’83. Rebecca Doejaaren 2-3