Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen verliest in doelpuntenfestijn  

In het Kyocera stadion stond vrijdagavond de competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag Vrouwen en de vrouwenselectie van PEC Zwolle op het speelschema. De wedstrijd, die onder leiding stond van de heer Vink, begon omstreeks 19.30 uur. Trainer/coach Carin Meesters-Bakhuis koos ervoor om met de zelfde elf speelsters aan de basis te beginnen als vorige week. Voor de Zwolse Judith Frijlink was dit duel zodoende een weerzien met de club waar ze in het verleden voor uitkwam.

Het zijn de bezoekers uit Zwolle die de eerste kans krijgen. Een hoekschop van Esmee de Graaf komt op de voet van Maxime Bennink terecht, die haar volley voor de lijn weggekopt ziet worden. Enkele minuten later mag De Graaf wederom een corner nemen. Ze geeft de bal voor en ziet dat haar schot via de lat over de achterlijn stuitert. PEC Zwolle Vrouwen wisselt mooie combinaties af met slordige fases. Zo verspeelt de achterhoede het leer enkele keren simpel, maar profiteren de Hagenaren hier verder niet van. Na zestien minuten zijn het de Zwollenaren die scoren. Rebecca Doejaaren speelt de bal breed naar De Graaf, die haar directe tegenspeelster knap omspeelt. Haar voorzet belandt via de voet ADO Den Haag-verdediger Fréderique Nieuwland in het Haagse doel: 0-1. Vier minuten later kan diezelfde Nieuwland wat terugdoen als ze rond de rand van het strafschopgebied een vrije trap gaat nemen. Ze krult de bal richting de verre hoek, maar haar inzet suist rakelings langs het doel. In de 21 e minuut is opnieuw raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Yvette van Daelen bereikt flankspeelster Maxime Bennink op de linkervleugel. Ze loopt naar het doel, schiet en passeert keeper Jennifer Vreugdenhil met een beheerst schot in de korte hoek: 0-2. ADO Den Haag Vrouwen probeert in de minuten die volgen wat terug te doen vanuit een vrije trap. Michelle Vrieling schiet, maar haar inzet wordt door Olthuis weg gebokst. De aanval is echter nog niet voorbij, want de afvallende bal wordt vanaf rechts naar Pia Rijsdijk gespeeld. Ze is echter niet scherp genoeg en trapt de bal naast. In de 39 e minuut zien we een prachtaanval aan Zwolse zijde. Anouk van Vilsteren passt Van Daelen in, die Doejaaren met Zwitserse precisie de diepte instuurt. De jonge aanvaller omspeelt de Haagse sluitpost, schiet, maar met een alles-of-niets poging trapt een verdediger van de thuisploeg de bal voor de doellijn weg.

Na de thee zijn het de Zwollenaren die in de 51 e minuut een enorme kans krijgen om de stand verder te vergroten. Doejaaren stoomt op over de rechterflank, heeft een uitstekende voorzet in huis op De Graaf, die de bal vrij voor de keeper echter naast schiet. Na een uur te hebben gespeeld brengt ADO Den Haag Vrouwen de spanning in de wedstrijd terug. De verdediging van PEC Zwolle Vrouwen krijgt het leer niet weg na een hoekschop, waarna Lindsey Keizerweerd de bal al frommelend binnentrapt: 1-2. Na nog twee goede mogelijkheden voor Doejaaren, wordt de gelijkmaker door de thuisploeg op het scorebord gezet. Een voorzet vanaf de rechtervleugel komt op het hoofd van de sterke aanvaller Pia Rijsdijk terecht, die Olthuis passeert: 2-2. Het duel gaat alle kanten op en één minuut later scoort het elftal uit Zwolle weer. Doejaaren trapt de bal, na goed voorbereidend werk van Scheggetmann, tegendraads binnen: 2-3. Een kwartier voor tijd komt Jeslin Niens binnen de lijnen voor Doejaaren. Ze maakt zo haar debuut in de Eredivisie Vrouwen. Het is echter de thuisploeg die voorkomt dat PEC Zwolle Vrouwen de eerste overwinning van het seizoen boekt. Dit aangezien ADO Den Haag Vrouwen door treffers van Sharona Tieleman (geplaatst schot) en Marthe van Erk (strafschop), nog twee keer het net weet te vinden. Zo eindigt dit doelpuntenfestijn in een 4-3 nederlaag voor de Blauwvingers.

Wedstrijdstatistieken
ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen
Scheidsrechter: dhr. Vink

Opstellingen
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Fréderique Nieuwland (’42. Marthe van Erk), Priscilla Mesker, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Lindsey Keizerweerd (’79. Nance v.d. Meer), Victoria Pelova, Sharona Tieleman, Vesna Veltrop (‘45. Mijke Roelfsema) en Yvette van Veen.
PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Joos van Os, Suzanne Giesen, Kyra Scheggetmann, Anouk van Vilsteren, Judith Frijlink, Nurija van Schoonhoven (’72. Lydia Borg), Maxime Bennink (’89. Lauri Weijkamp), Esmee de Graaf, Rebecca Doejaaren (’75. Jeslin Niens) en Yvette van Daelen.

Scoreverloop
‘16. Fréderique Nieuwland (e.d.) 0-1
’21. Maxime Bennink 0-2
’60. Lindsey Keizerweerd 1-2
’68. Pia Rijsdijk 2-2
’69. Rebecca Doejaaren 2-3
’78. Sharona Tieleman 3-3
’81. Marthe van Erk (pen.) 4-3