Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de thuiswedstrijd tegen het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Het duel, dat onder leiding stond van Ruud van der Wielen, begon omstreeks 19.30 uur. Bij de Zwollenaren stond één speelster met een Haags verleden in de basis, namelijk Judith Frijlink.

Het zijn de bezoekers uit Den Haag die de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd krijgen. Door balverlies komt het leer uiteindelijk via Marije van Dam bij nummer negen Pia Rijsdijk terecht. De Haagse aanvaller kan de bal volledig vrij aannemen rond de strafschopstip, maar ze vindt doelvrouw Nadja Olthuis op haar weg. PEC Zwolle Vrouwen voetbalt veelvuldig op de helft van de Hagenaren, maar tot kansen leidt dit niet. De eerste mogelijkheid van de Zwollenaren valt te noteren in de 28 e minuut. Centrale verdediger Kirsten Bakker loopt naar voren en gaat een één-tweetje aan met Judith Frijlink. Ze schiet richting doel, maar ziet haar poging via een been van één van de verdedigers van ADO Den Haag Vrouwen naast gaan. De corner die daarna volgt wordt door Suzanne Giesen in de handen van doelvrouw Jennifer Vreugdenhil gekopt. In de 37 e minuut is het opnieuw de formatie uit Den Haag die een dot van een mogelijkheid krijgt. Wederom komt het leer in het zestienmetergebied bij Rijsdijk terecht, die de bal ditmaal in het zijnet trapt. PEC Zwolle Vrouwen speelt slordig en mag van geluk spreken dat de stand nog gelijk staat. Vlak voor de rust krijgen de Blauwvingers nog wel een kans via Rebecca Doejaaren, maar de jonge spits ziet haar inzet in de handen van keeper Vreugdenhil belanden.

Na tien minuten te hebben gespeeld in het tweede bedrijf waagt Bruinenberg namens PEC Zwolle Vrouwen een poging, maar haar schot wordt gemakkelijk gepareerd door de Haagse doelvrouw. Enkele minuten later loopt Victoria Pelova gevaarlijk door de Zwolse verdediging. Ze wipt de bal over de uitkomende Olthuis heen, maar gelukkig voor de Zwollenaren eindigt haar lobje in het zijnet. In de 63 e minuut trapt Kirsten Bakker de bal hoog naar Doejaaren. De aanvaller heeft een goede voorzet in huis op Frijlink, maar haar spectaculaire volley mist richting. Zodoende is de kans verkeken. ADO Den Haag Vrouwen krijgt vervolgens enkele schietkansen, maar Olthuis blijkt keer op keer een sta-in-de-weg. Een kwartier voor tijd is het dan alsnog raak voor de bezoekers. Pelova loopt naar binnen, schiet van buiten het strafschopgebied en ziet haar schot schitterend in de bovenhoek terechtkomen: 0-1. In de resterende minuten gaat PEC Zwolle Vrouwen opportunistischer spelen en tracht het de stand gelijk te trekken, maar dit lukt niet meer. Hierdoor wint ADO Den Haag Vrouwen de derde wedstrijd van het seizoen en wacht PEC Zwolle Vrouwen nog op de eerste punten.


Vrouw van het duel Kyra Scheggetmann ontvangt de bloemen van Jacco Teunis en Peter Vader.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen
Scheidsrechter: Ruud van der Wielen

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Kirsten Bakker (88. Anouk van Vilsteren), Kyra Scheggetmann, Marije van Dam, Lydia Borg, Suzanne Giesen (’80. Maxime Bennink), Sharon Bruinenberg (67. Nurija van Schoonhoven), Esmee de Graaf, Judith Frijlink en Rebecca Doejaaren.

ADO Den Haag Vrouwen : Jennifer Vreugdenhil, Helene Heemskerk, Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Mijke Roelfsema, Victoria Pelova (’76. Carmen Simonis), Nance v.d. Meer (67. Sharona Tieleman), Vesna Veltrop (’81. Michelle Vrieling) en Yvette van der Veen.

Scoreverloop
’75. Victoria Pelova 0-1