Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

PEC Zwolle Vrouwen verliest van ADO Den Haag Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen met 0-1 verloren en verzuimd daarmee de derde plaats van PSV Vrouwen over te nemen. Voor rust had PEC Zwolle Vrouwen het betere van het spel, maar wist het niet te scoren. Dat lukte de bezoekers na rust wel. Deze tegentreffer kon niet meer worden weggepoetst.

In de eerste helft gebeurde er bitterweinig. PEC Zwolle Vrouwen had veruit het betere van het spel, maar wist slechts een handje vol kansen bij elkaar te spelen. Alleen Babiche Roof met twee afstandsschoten, Esmee de Graaf (gesmoord schot) en Abby Holmes (inzet uit een corner) waren dichtbij. ADO Den Haag Vrouwen stelde hier vrijwel niets tegenover. Stephanie Bukovec hoefde slechts eenmaal in actie te komen.

Na rust liet ADO Den Haag Vrouwen meer van zich spreken. Het combineerde makkelijker en kwam dichtbij een treffer via invalster Marthe van Erk. Haar schot ging echter over. Twintig minuten voor tijd had Suzanne Admiraal meer geluk. Haar inzet verdween in het doel: 0-1. De ploeg uit Den Haag zakte daarna massaal. PEC Zwolle Vrouwen had zichtbaar moeite om het spel te maken en door de Haagse defensie te geraken. Pas diep in de slotfase kreeg PEC Zwolle kansen via Marlo Sweatman die was ingevallen en Roof. Laatstgenoemde had een enorme kans maar schoot oog in oog met Barbara Lorsheyd op de keepster. Ook in de toegevoegde tijd werd niet meer gescoord, waardoor de Zwolse vrouwen een dure nederlaag moesten incasseren.

Vrijdag een nieuwe kans op een goed resultaat. Dan komt Ajax Vrouwen om 19.30 uur op bezoek.

PEC Zwolle Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen: (0-1) (0-0).

Scheidsrechter:  dhr. Loontjens

PEC Zwolle Vrouwen:   Bukovec, McDonough, Van Daelen, Smid, Holmes, Giesen (76. Weijkamp), Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf (88. Niens) en Doejaaren (66. Sweatman).

ADO Den Haag Vrouwen:  Lorsheyd, Mesker, Noordam, Admiraal, Kuilenburg, Pelova, Tieleman, Daal, Van der Meer (46. Van Erk), Speelman (66. Veltrop) en Grant (87. Looijen)

Scoreverloop: 
71. Admiraal 0-1