Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

Slechte tweede helft breekt PEC Zwolle Vrouwen op

Waar vele Zwolse supporters vrijdagavond aanwezig waren bij het sfeervolle Supportersfeest in het hoofdgebouw van het IJsseldelta stadion, vond op het veld een competitiewedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen plaats. Om 19.30 uur werd er afgetrapt voor het begin van dit duel.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd is voor ADO Den Haag Vrouwen. Kirsten Bakker trapt de bal te nonchalant terug richting keeper Nadja Olthuis, waardoor Lineth Beerensteyn het leer kan onderscheppen. Ze wipt de bal over de Zwolse doelvrouw, maar ook naast de paal. Zodoende blijft de stand gelijk. In de 22 e minuut valt de eerste kans voor PEC Zwolle Vrouwen te noteren. Een ADO Den Haag Vrouwen-speelster verlengt een voorzet met het hoofd, waarna de bal bij Esmee de Graaf terechtkomt. De flankspeelster haalt uit, maar haar schot belandt naast het doel tegen de boarding aan. Na 27 minuten wordt Kirsten Koopmans aan de rechterkant van het veld bereikt. Ze kapt haar directe tegenspeelster uit, maar haar inzet wordt door Olthuis knap gestopt. De Hagenaren zijn in de minuten die volgen dreigend met voorzetten vanaf de rechterflank, maar tot twee maal toe krijgen de aanvallers uit Den Haag hun voet net niet (goed) tegen de bal. De Zwollenaren komen hier goed weg en de spanning blijft in de wedstrijd. Nadat Lisanne Grimberg in de 40 e minuut op de paal kopt en Suzanne Giesen een voorzet vanaf de rechterflank niet goed toucheert, fluit de scheidsrechter bij een 0-0 stand voor het rustsignaal.

Na dreigende momenten voor PEC Zwolle Vrouwen-speelsters Giesen en Nurija van Schoonhoven komen de bezoekers uit Den Haag in de 53 e minuut op voorsprong. Koopmans bereikt Pia Rijsdijk, die naar binnen trekt en de bal beheerst in de verre hoek krult: 0-1. Na 65 minuten scoort ADO Den Haag Vrouwen ook de tweede treffer van het duel. Rijsdijk stuurt Priscilla Mesker de diepte in. Haar inzet wordt gepakt door Olthuis, maar de rebound komt voor de voeten van Beerensteyn, die simpel binnentikt: 0-2. PEC Zwolle Vrouwen tracht de marge twee minuten later te verkleinen. Lesley te Winkel heeft een goede voorzet in huis op Jorie Schepers, die voor haar opponent komt, maar het leer over het doel van Jennifer Vreugdenhil trapt. In het restant van de wedstrijd komt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn er niet meer aan te pas. Dominique Bruinenberg krult de bal in de 68 e minuut tegen de paal en even later trapt Looijen de bal uit de kluts tegen de touwen: 0-3. PEC Zwolle Vrouwen heeft de moed inmiddels opgegeven en komt een kwartier voor tijd zelfs op 0-4. Het is aanvaller Rijsdijk die haar tweede treffer van de avond op het scoreformulier schiet. Vlak daarna volgt nog wel een mooi moment voor PEC Zwolle-speelster Amy Banarsie. Zij komt in het veld voor Jorie Schepers en maakt zo haar debuut in de Eredivisie Vrouwen. Na nog kansen voor Beerensteyn (gepareerd) en Giesen (op de lat), die niet worden omgezet in doelpunten, is de wedstrijd voorbij. De bezoekers winnen verdiend en nemen de drie punten mee naar Den Haag.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 0-4 (0-0)
Scheidsrechter: Youri Pieters

Scoreverloop
’53. Pia Rijsdijk 0-1
’65. Lineth Beerensteyn 0-2
’68. Maartje Looijen 0-3
’75. Pia Rijsdijk 0-4

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Lesley te Winkel, Judith Frijlink, Kirsten Bakker, Marije van Dam, Suzanne Giesen, Nurija van Schoonhoven (’76. Tessa Klein Braskamp), Sharon Bruinenberg, Esmee de Graaf (’64. Anouk van Vilsteren), Rebecca Doejaaren en Jorie Schepers (’76. Amy Banarsie).

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen (’72. Mijke Roelfsema), Helene Heemskerk, Kim Dolstra, Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Lineth Beerensteyn, Michelle Vrieling, Lisanne Grimberg, Kirsten Koopmans (’66. Maartje Looijen) en Pia Rijsdijk.