Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - PEC Zwolle

Nipte nederlaag PEC Zwolle Vrouwen in Den Haag

Vrijdagavond stond voor PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van ADO Den Haag op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in het Kyocera stadion en begon omstreeks 19.30 uur. Bij de Blauwvingers stond één speelster met een verleden bij ADO Den Haag Vrouwen in de basisopstelling, namelijk aanvoerder Judith Frijlink.

Het zijn de Hagenaren die sterk aan de wedstrijd beginnen. Tot twee keer toe krijgt de thuisploeg binnen de eerste vijf minuten de kans om de score te openen, maar doelvrouw Nadja Olthuis redt knap. Na tien minuten te hebben gespeeld is het wel raak voor ADO Den Haag Vrouwen. Het is Pia Rijsdijk die de score opent: 1-0. PEC Zwolle Vrouwen blijft slordig verdedigen, wat in de achttiende minuut resulteert in het volgende Haagse doelpunt. Ditmaal vindt Lisanne Grimberg het net: 2-0. Vlak voor de rust krijgt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn een goede mogelijkheid om de marge te verkleinen. Een vrije trap van Frijlink komt in de rebound op het hoofd van Anouk van Vilsteren terecht, maar haar poging stuitert tegen de lat.

Na dertien minuten in de tweede helft te hebben gespeeld scoort PEC Zwolle Vrouwen dan wel. Een pegel van Frijlink verdwijnt achter keepster Jennifer Vreugdenhil tegen de touwen: 2-1. De uitploeg creëert steeds meer mogelijkheden, maar moet in de 61 e minuut een nieuwe tegenslag verwerken, nadat Maartje Looijen een snelle aanval tot treffer promoveert: 3-1. De Zwollenaren wisselen meer aanvallend. Zo komen onder meer aanvallers Joyce Mijnheer en Rebecca Doejaaren in het veld. Het is de laatstgenoemde die de spanning na 79 minuten verder terugbrengt. Een voorzet op maat van linksbuiten Jorie Schepers wordt door Doejaaren beheerst binnengewerkt: 3-2. PEC Zwolle Vrouwen zet vervolgens nog wel een slotoffensief in, maar dit levert geen doelpunt meer op. Zodoende is het de thuisploeg die drie punten aan het totaal kan toevoegen.

Wedstrijdstatistieken
ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 3-2 (2-0)

Scoreverloop
’10. Pia Rijsdijk 1-0
’18. Lisanne Grimberg 2-0
’57. Judith Frijlink 2-1
’61. Maartje Looijen 3-1
’79. Rebecca Doejaaren 3-2

Opstellingen
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Helene Heemskerk, Kim Dolstra, Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Michelle Vrieling, Lisanne Grimberg (’61. Nadine Noordam), Kirsten Koopmans (’61. Sharona Tieleman), Maartje Looijen, Pia Rijsdijk (’83. Marthe van Erk).

PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Marije van Dam, Kirsten Bakker, Judith Frijlink, Merlin Tiemens, Sharon Bruinenberg (’75. Rebecca Doejaaren), Tessa Klein Braskamp, Nurija van Schoonhoven, Anouk van Vilsteren (’75. Jorie Schepers), Esmee de Graaf, Yvette van Daelen (’79. Joyce Mijnheer).