Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

Vrijdagavond stond de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen op het programma. Dit duel ging om 19.30 uur van start en stond onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk.  

De supporters in het IJsseldelta stadion worden in de beginfase van de wedstrijd verwend met vele doelpunten. Zo komen de Zwollenaren al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Esmee de Graaf. Middenveldster Sharon Bruinenberg trapt de bal naar voren. Doelvrouw Isa Pothof komt uit, maar verwerkt de bal niet goed, waardoor het leer voor de voeten komt van de jonge speelster. Ze blijft vervolgens rustig en schuift de bal voor open doel binnen: 1-0. Binnen één minuut staat de stand echter alweer gelijk. Dominique Vugts probeert het van grote afstand. De inzet lijkt houdbaar, maar doelvrouw Nadja Olthuis reageert niet en ziet de bal in de verre hoek verdwijnen: 1-1. In de zevende minuut komt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn toch weer op voorsprong. Tessa Klein Braskamp heeft een mooie individuele actie in huis, die ze bekroont met een doelpunt: 2-1. Het is open huis bij beide elftallen, wat binnen tien minuten resulteert in de 2-2. ADO Den Haag Vrouwen-speelster Kirsten Koopmans wordt de diepte ingestuurd en passeert de Zwolse keepster met een diagonaal schot. PEC Zwolle Vrouwen laat zich niet uit het veld slaan en brengt de score na een klein kwartier op 3-2. Joyce Mijnheer bereikt de vrijstaande spits Rebecca Doejaaren, die doelvrouw Pothof verschalkt. De Hagenaren zetten in de minuten daarna aan, maar het is PEC Zwolle Vrouwen dat de score voor rust verder vergroot, via De Graaf en een eigen doelpunt van Helene Heemskerk. Zodoende gaat de thuisploeg met een riante 5-2 voorsprong de rust in.

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor het Zwolse vrouwenelftal, maar niks blijkt minder waar te zijn. PEC Zwolle Vrouwen verdedigt ver van het doel af en heeft geen antwoord op de snelle uitbraken van ADO Den Haag Vrouwen. Zo komen de bezoekers zelfs nog volledig terug in de wedstrijd, door een zuivere hattrick van de pijlsnelle Lineth Beerensteyn (53   e   , 60   e   en 84   e   minuut). Ondanks het feit dat de Haagse formatie de tweede helft volledig domineert, krijgt PEC Zwolle Vrouwen in de 93   minuut nog een enorme mogelijkheid op de overwinning. Invalster Nurija van Schoonhoven is de defensie van ADO Den Haag Vrouwen te snel af en kan alleen op de keepster af gaan. Ze krijgt de bal alleen niet voorbij Pothof, waardoor de stand gelijk blijft. Zo eindigt dit doelpuntrijke duel in een 5-5 eindstand en moet de Zwolse selectie nog even wachten op de eerste overwinning van dit seizoen.  

Wedstrijdstatistieken  
PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 5-5 (5-2)  
Scheidsrechter: Jan van Dijk  

Scoreverloop  
‘5. De Graaf 1-0  
‘6. Vugts 1-1  
‘7. Klein Braskamp 2-1  
‘9. Koopmans 2-2  
’14. Doejaaren 3-2  
’39. De Graaf 4-2  
’42. Heemskerk (e.d.) 5-2  
’53. Beerensteyn 5-3  
’60. Beerensteyn 5-4  
’84. Beerensteyn 5-5  

Opstellingen  
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Te Winkel, Giesen, Bakker, Tiemens, Klein Braskamp (’79. Van Schoonhoven), Bruinenberg, Frijlink, De Graaf, Doejaaren (’92. Van Daelen), Mijnheer.  

ADO Den Haag Vrouwen *: Pothof, Heemskerk, Dolsma, Bruinenberg, Beerensteyn, Vrieling, Vugts, Koopmans, Tieleman, Noordam, Roelfsema. 

Dit is de basisopstelling  .