Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - PEC Zwolle

Vrijdagavond stond de competitiewedstrijd tussen het vrouwenelftal van ADO Den Haag en PEC Zwolle Vrouwen op het programma. Het duel werd gespeeld in het Kyocera stadion en stond onder leiding van scheidsrechter Wilfred Smit.

De eerste kansen zijn voor de Hagenaren. Zo redt doelvrouw Nadja Olthuis onder meer knap op een inzet van Kirsten Koopmans, wordt een doelpunt van de thuisploeg wegens buitenspel afgekeurd en blokkeert Lesley te Winkel een bal vlak voor het doel. Hierdoor blijft de stand in deze fase gelijk. Na zo’n half uur te hebben gespeeld krijgen de Blauwvingers meer grip op de wedstrijd. Zo komt het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn er via onder andere Esmee de Graaf meerdere malen dreigend uit. Ook centrale verdediger Suzanne Giesen krijgt een kans om de score te openen, maar haar kopbal uit een hoekschop dwarrelt langs de tweede paal over de achterlijn. 

Na de rust krijgt ADO Den Haag Vrouwen in de 52  minuut een kans om te scoren, maar opnieuw is Olthuis alert en pareert ze een kopbal van Dominique Vugts. Vier minuten later is het dan wel raak voor de thuisspelende formatie. Merlin Tiemens passt de bal net iets te kort terug, waardoor Vugts kan onderscheppen. De Zwolse keeper probeert de schade vervolgens te herstellen, maar is te laat, waardoor de Zwollenaren op een 1-0 achterstand komen. PEC Zwolle Vrouwen laat zich echter niet uit het veld slaan en krijgt even later via Joyce Mijnheer een grote kans op de gelijkmaker. De spits heeft het vizier op dat moment echter niet op scherp staan en schiet naast. Na nog een schot van aanvoerder Judith Frijlink dat in het zijnet terecht komt, is het in de 68  minuut wel raak voor de Zwollenaren. Een heerlijke voorzet van Sharon Bruinenberg komt bij de inlopende De Graaf terecht, die de bal met uiterste precisie in de verre hoek kopt. Net als vorige week in de oefenwedstrijd tegen het Duitse SGS Essen, toont PEC Zwolle Vrouwen veerkracht en komt het weer op gelijke hoogte. In het restant van de wedstrijd gaat het spel op en neer en krijgen beide teams nog mogelijkheden. Er wordt alleen niet meer gescoord, waardoor PEC Zwolle Vrouwen één punt mee terug naar Overijssel neemt. 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SC Telstar Vrouwen op het programma. Zorg dat ook jij hierbij bent om de Zwolse formatie aan te moedigen. De wedstrijd begint om 19.30 uur in het IJsseldelta stadion en de toegang is gratis. 

Wedstrijdstatistieken 
ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 1-1 (0-0) 
Scheidsrechter: Wilfred Smits 

Scoreverloop: 
‘56. Dominique Vugts 1-0 
‘68. Esmee de Graaf 1-1 

Opstellingen: 
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Jessie van Leeuwen, Priscilla Mesker (‘61. Sharona Tieleman), Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Lineth Beerensteyn, Dominique Vugts (‘87. Lisanne Grimberg), Kirsten Koopmans (‘54. Maartje Looijen). 

PEC Zwolle Vrouwen: Nadja Olthuis, Lesley te Winkel, Kyra Scheggetmann, Suzanne Giesen, Merlin Tiemens, Judith Frijlink, Tessa Klein Braskamp, Sharon Bruinenberg, Anouk van Vilsteren (‘90+2. Yvette van Daelen), Joyce Mijnheer (‘89. Rebecca Doejaaren), Esmee de Graaf.