Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

PEC Zwolle Vrouwen verliest kansloos

Vrijdag stond het duel tussen PEC Zwolle Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in het IJsseldelta stadion en werd gefloten door Sjoukje de Jong.

Het zijn de bezoekers uit Den Haag die scherp aan de wedstrijd beginnen. Een voorzet vanuit het middenveld komt tussen de verdediging en doelvrouw Nadja Olthuis terecht. Renate Jansen is als eerste bij de bal en passeert de Zwolse keepster: 0-1. In de minuten daarna krijgt de selectie van Sebastiaan Borgardijn wat kleine kansen, maar tot doelpunten leidt dit niet. Na veertien minuten is het opnieuw raak voor ADO Den Haag Vrouwen. De bal komt wederom achter de Zwolse defensie terecht. Michelle Vrieling profiteert hiervan en zet beheerst de 0-2 op het scorebord. PEC Zwolle Vrouwen heeft moeite met de snelle Lineth Beerensteyn, die veelvuldig voor dreiging zorgt. Vlak voor de rust beslissen de Hagenaren het duel definitief. Zo scoort het elftal via Beerensteyn (0-3), Franca van de Kuilen (0-4) en Jansen (0-5) drie treffers binnen vijf minuten.

Na de rust wisselt PEC Zwolle Vrouwen twee keer. Kyra Scheggetmann en Merlin Tiemens komen in het veld en vervangen Mariska Kogelman en Anouk van Vilsteren. In de 55e en 65e minuut scoort de snelle Beerensteyn, na slordig balverlies van de Zwollenaren, de 0-6 en 0-7. De gifbeker is nog niet leeg, want Jansen trapt een kwartier voor tijd de achtste treffer tegen de touwen: 0-8. Joyce Mijnheer scoort nog wel namens PEC Zwolle. Met een prachtig schot van afstand brengt ze de tussenstand op 1-8. Nadat Jansen in de 86e minuut voor de vierde keer het net gevonden heeft fluit scheidsrechter De Jong voor het einde van de wedstrijd. PEC Zwolle Vrouwen verliest zodoende kansloos met 1-9 van ADO Den Haag.

Wedstrijdstatistieken
PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 1-9 (0-5)
Scheidsrechter: Sjoukje de Jong
Locatie: IJsseldelta stadion

Opstellingen:
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels, Mariska Kogelman (’45. Kyra Scheggetmann), Verena Jager, Jorie Schepers, Tessa Klein Braskamp, Joyce Mijnheer, Anouk van Vilsteren (’45. Merlin Tiemens), Yvette van Daelen, Sharon Bruinenberg, Lesley te Winkel (’78. Suzanne Giesen).

ADO Den Haag Vrouwen : Jennifer Vreugdenhil, Helene Heemskerk, Paola van der Veen, Yvette van der Veen (’55. Marelle Worm), Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn (’71. Maartje Looijen), Renate Jansen, Tessa Oudejans, Franca van de Kuilen, Michelle Vrieling, Sharona Tieleman (’83. Jessie van Leeuwen).

Scoreverloop:
‘4. Jansen 0-1
’21. Vrieling 0-2
’41. Beerensteyn 0-3
’42. Van de Kuilen 0-4
’44. Jansen 0-5
’55. Beerensteyn 0-6
’65. Beerensteyn 0-7
’75. Jansen 0-8
’85. Mijnheer 1-8
’86. Jansen 1-9