Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag ADO Den Haag - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Om 19.30 uur gaf de scheidsrechter het startsein in het Kyocera Stadion.

De Zwollenaren beginnen goed en doen zeker niet onder voor de Hagenezen. De eerste echte kans komt in de veertiende minuut voor ADO Den Haag. Lineth Beerensteyn weet de bal voorbij keepster Nadja Olthuis te krijgen: 1-0. Zwolle laat zich niet uit het veld slaan. De grootste kans voor de ploeg van trainer Sebastiaan Borgardijn komt als Anouk van Vilsteren een poging waagt. Helaas ziet ze de bal naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft blijven de duellerende ploegen aardig gelijk opgaan. De teams creëren grote kansen en in de 58e minuut weet de Zwolse Joyce Mijnheer na een mooie steekpass van Tessa Klein Braskamp de 1-1 op haar naam te zetten. Ze schiet de bal buiten het bereik van de Haagse keepster in de verre hoek. Beide ploegen openen de jacht op de winnende treffer. Mijnheer krijgt nog een tweede kans en snelt op het doel af. De Haagse keepster is haar echter te sterk af. Ook de thuisploeg komt af en toe dichtbij de 2-1, maar Olthuis weet te voorkomen dat PEC Zwolle Vrouwen zonder punten naar huis gaat. Met een eindstand van 1-1 gaan beide ploegen weer de kleedkamers in. Zaterdag 11 oktober speelt PEC Zwolle Vrouwen om 18.00 uur in het IJsseldelta stadion tegen het Belgische Oud-Heverlee Leuven.

Wedstrijdstatistieken 
ADO Den Haag – PEC Zwolle Vrouwen 1-1 (1-0) 
Scheidsrechter: Fijke Hoogendijk

Opstellingen 
ADO Den Haag  : Vreugdenhil, In ’t Veld, Heemskerk, P. Van der Veen, Y. Van der Veen, Beerensteyn (’71. Vrieling), Frijlink, Jansen, Oudejans, De Wit (’65. Veltrop), Susan (’65. Tieleman). 
PEC Zwolle Vrouwen  : Olthuis, Heuvels (’83. Te Winkel), Kogelman, Klein Braskamp, Schepers, Van Vilsteren (’46. Stedehouder), Mijnheer, Scheggetmann (’46. Huls), Bruinenberg, Van Daelen, Giesen.

Scoreverloop 
’14. Beerensteyn 1-0 
’58. Mijnheer 1-1