Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

PEC Zwolle Vrouwen hard onderuit tegen ADO Den Haag

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle Vrouwen op het sportcomplex van Be Quick’28 de competitiewedstrijd tegen het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Het duel ging om 19.30 uur van start en stond onder leiding van Maykel Kampman.


PEC Zwolle Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een kans via Jennieke van der Pol. De snelle speelster zag haar inzet echter gekeerd worden door de Haagse doelvrouw. Na elf minuten wisten de bezoekers de eerste mogelijkheid wel doeltreffend af te ronden. Nadja Olthuis kreeg geen grip op de bal, waardoor Vesna Veltrop het leer gemakkelijk kon binnenschieten (0-1). PEC Zwolle Vrouwen bleef druk uitoefenen op de verdediging van ADO Den Haag. Zo kreeg Yvette van Daelen, nadat Lineth Beerensteyn voor ADO Den Haag de lat had geraakt, een grote kans op de gelijkmaker. De jonge speelster ging alleen op de keepster af, maar kreeg de bal niet voorbij de doelvrouw. De Blauwvingers kregen vlak voor rust de deksel op de neus na een goede actie van Beerensteyn. Koelbloedig schoot ze de 0-2 in de 44e minuut tegen de touwen.

PEC Zwolle Vrouwen kwam goed uit de kleedkamer en kreeg via Van der Pol direct een goede kans op de aansluitingstreffer, maar ook zij kreeg het leer niet voorbij de Haagse doelverdedigster. Hierdoor bleef de 0-2 tussenstand op het scorebord staan. Tot de 51e minuut, waarin de bezoekers wederom effectief met een kans omgingen. Kitty Susan schoot het derde doelpunt van de avond binnen en bracht de stand zo op 0-3. Na deze tegentreffer kwam het elftal van Sebastiaan Borgardijn niet meer in haar spel. Dit leidde in de resterende minuten van de tweede helft in de 0-4, 0-5, 0-6 en 0-7 voor ADO Den Haag Vrouwen. Ondanks een goede eerste helft verliezen de Zwolse vrouwen ruim van een zeer effectief ADO Den Haag Vrouwen. Hieronder zie je de statistieken van deze wedstrijd. Meer informatie over de resterende wedstrijden dit seizoen vind je hier.

PEC Zwolle Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 0-7 (0-2)
Scheidsrechter: dhr. Kampman

Opstellingen
PEC Zwolle Vrouwen : Olthuis, Kogelman, Klein Braskamp, Nijman, Brummel, Van der Pol, Smit, Van Vilsteren, Schepers, Van Daelen (’57. Van Brummelen), Borg.

ADO Den Haag Vrouwen : Lorsheyd, Joore, Van der Veen (’46. Nooy), Van der Veen, Reichardt (’74. Vrieling), Beerensteyn (’62. Jansen), Oudejans, Grimberg, Veltrop, Susan, Heemskerk.

Scoreverloop
’11. Veltrop 0-1
’44. Beerensteyn 0-2
’51. Susan 0-3
’53. Grimberg 0-4
’58. Susan 0-5
’78. Jansen 0-6
’88. Grimberg 0-7