Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Achilles'29 - PEC Zwolle

PEC Zwolle Vrouwen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Achilles '29 Vrouwen. Een voor rust onherkenbaar PEC Zwolle Vrouwen wist na de thee de opgelopen schade te herstellen. Aanvoerster Esmee de Graaf zorgde halverwege de tweede helft voor de 1-1 eindstand. 

Het eerste kwartier was voor PEC Zwolle Vrouwen, zonder dat het echt grote kansen wist te noteren. Alleen Babiche Roof kwam in de buurt van een treffer, maar zag haar puntertje in het zijnet belanden. In de fase daarna pakte Achilles '29 Vrouwen het initiatief. Een misser van Shanel Smid werd niet afgestraft door Glenda van Lieshout. Zij schoot alleen voor keepster Stephanie Bukovec voorlangs. Dertig tellen later kwam Achilles '29 Vrouwen opnieuw gevaarlijk door. Melanie Bross kreeg het speeltuig voor de voeten, maar schoot via het lichaam van Smid naast. PEC Zwolle Vrouwen nam daarna wel weer het initiatief over. Toch kwam Achilles '29 Vrouwen zes minuten voor rust op voorsprong. Bross stoomde op, kreeg de bal met het nodige geluk mee en stond plotseling oog in oog met Bukovec. Beheerst prikte Bross de bal in de lange hoek: 1-0.

Vol goede moed begon PEC Zwolle Vrouwen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Toch slaagde de ploeg van Wim van der Wal er niet in een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Groesbeekse opponent. Na ruim een uur spelen lukte dit dan eindelijk wel. Maxime Bennink vond Esmee de Graaf, die de bal tussen twee speelsters van Achilles '29 Vrouwen in het doel schoot: 1-1. Dit maakte wat los bij PEC Zwolle Vrouwen, dat via Abby Holmes (volley) direct nieuw gevaar stichtte. Niet alleen voorin, ook in de achterhoede begon het beter te lopen. Er was veel meer rust aan de bal, waardoor er zorgvuldiger gebouwd kon worden aan de aanval. In het restant gingen beide ploegen op zoek naar de winst. PEC Zwolle Vrouwen kreeg via Roof en Rebecca Doejaaren de beste kansen op de winnende, maar deze viel niet meer.

Achilles '29 Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen:  1-1 (1-0) 
Toeschouwers:  225       
Scheidsrechter:   dhr. Jensch  
Gele kaarten:  Van Lieshout (Achilles '29 Vrouwen), Van Daelen en Holmes (PEC Zwolle Vrouwen)

Opstellingen:   
Achilles '29 Vrouwen: Adan, Verspaget, Mutsaers (76. Kerstens), Evers, Derks, Theunissen, Bross (84. Van Oorschot), Van Lieshout (73. Van der Laan), Rijks, Ter Maat en Hopmans. 

PEC Zwolle Vrouwen: Bukovec,  Smid, Van Daelen, McDonough, Holmes, Sweatman (63. Giesen), Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Doejaaren (77. Weijkamp). 

Scoreverloop:  
39. Bross 1-0      
65. De Graaf 1-1